Рут Колева представя новия си албум на 12 октомври

 

Светът на изпълнителката на длан в "RUTH"

 

 

На 25 октомври Рут Колева ще представи дългоочаквания си нов албум в Централния военен клуб в София. Албум, записан в Холандия и мастериран в САЩ, който предстои да бъде издаден, освен в България, и в световен мащаб, в страни като Япония, Индонезия, САЩ, Великобритания, Холандия, Германия, Белгия. Независимо от географията, най-важното отново е музиката, извираща от душата и текстовете, които я докосват на повече от едно ниво.

 

 

Новият албум на Рут носи заглавието „RUTH“, но зад краткото наименование се крие мащабно международно сътрудничество, продължило повече от година. В записите в студио „Flowriders“ в Амстердам участват музиканти, свирили с някои от най-актуалните звезди на соул и джаз сцената – беквокалистката Шарлийн Хектър, работила с Емили Санде, барабанистът Ричард Спейвън, свирил в албумите на Хосе Джеймс, както и много музиканти от амстердамските джаз среди.

 

 

Не по-малко интересен е и бендът, който ще се качи на сцената за премиерата на „RUTH“. Музикантите долитат от Холандия, но в биографиите им, събрани заедно, почти не остава кътче по света, в което да не са свирили – от ЮАР до Япония и от Чили до Русия. В България еклектичният джаз бенд ще подкрепи Рут в първото официално представяне на новия ѝ албум пред родната публика.

 

 

„RUTH“ не е просто колекция от отделни песни, създадени по различно време, с различни музиканти,  в няколко различни студиа. Албумът е концептуален и звучи синергично, като история, разказана от начало до край, в която всяка песен е част една обща идея и свързваща нишка. Музиката в него сякаш е кратък разказ на един живот, в който са намерили място всички емоции и мечти.

 

 

Албумът тръгва от София с надеждата да обиколи колкото се може повече държави и да покаже на света модерното музикално лице на България. 

 

 

Чети и: Naughty Boy гостува в София

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още музика