Най-зарибяващата песен създавана някога?

Нов номер едно в Америка

 

Ден след като отбеляза осма седмица на върха в класацията на британските радиостанции Carly Rae Jepsen се настани на първото място в чарта и на Щатите. Също както на Острова, така и в Америка тя измести Gotye. За седмица младата канадка е достигнала ушите на близо 107 милиона американци като най-тежка е била ротацията в Сиатъл. Местната KQMV-FM е пуснала 129 пъти Call Me May Be, което прави по около едно излъчване на час.

 

Няма изгледи скоро дебюта на Jepsen да започне да губи фенове и вече се питаме дали няма да се окаже песента на 2012?

 

Основният конкурент за нов номер едно след седмица е Payphone на Maroon 5 и Wiz Khalifa, който бележи скок от три места до номер 3.

 

Ако преди британците са били пренебрегвани в щатските класации, сега американските изпълнители копират английски артисти.

 

Едно от новите попълнения в плейлистите отвъд Океана е #1nite на Cobra Starship. Асоциациите са с Glad U Came на The Wanted, She Makes Me Wanna на JLS, а текстово наподобява на модерната линя да се пее за луди купони все едно идва края на света или някой отпътува и иска  последната му нощ в града да остане запомняща се.

 

 

Cobra Starship са от Ню Йорк и до момента са издали 13 сингъла, три от които са достигнали TOП 10. #1nite е все още извън ТОП 40, но ако слушателите са ОК с копирането на познати бийтове и не търсят нещо ново, скоро може да си намери място и сред най-излъчваните.

 

Още един пробиващ хит напомня за ритми от Стария Континент. Boyfriend на Justin Bieber не успя да достигне кой знае какъв успех и сега младежът се завръща с ново предложение – All Around The World. Парчето сякаш е смесица между The Wanted и Calvin Harris и имаме впечатление, че Bieber желае да звучи като своя ментор, Usher. Другото познато е участието на Ludacris. Двамата бяха заедно през 2010 в Baby, достигнала номер 15 в MediaBase 24/7. All Around The World определено е по-добър от Boyfriend и сега очакваме да чуем и целия албум Believe, който излиза на 19 юни.

 

 

Обратно към класацията, където кампанията по промотиране на Alex Clare дава резултат и изпълнителят успява да е едновременно в британски и американски чартове. Too Close влиза на номер 40.

 

 

Alex израства слушайки джаз компилациите на баща си и от малък става запален по соул и блус. Първоначално се учи на свири на тромпет и барабани, но по-късно залага на китарата и гласа си.

 

Too Close е от дебютния му албум The Lateness of the Hour. Песента е продуцирана от Mike Spencer и Major Lazer. Clare е съавтор заедно с Jim Duguid. През март парчето беше избрано за рекламната кампания на Internet Explorer на Microsoft.

 

В края - едно име, за което сме ви споменавали преди - Sammy Adams. Пеещият футболист вече си има видео към дебюта си и това даде тласък на сингъла в класациите. Only One e най-доброто ново попълнение на номер 37.

 

 

Ето и трите най-излъчвани в Щатите за изминалата седмица според MediaBase 24/7:

 

1. Carly Rae Jepsen – Call Me May Be

 

 

2. Gotye – Somebody That I Used To Know

 

 

3. Maroon 5 – Payphone 

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още музика