Roxette издават нов диск след 18-годишна пауза

 

"Roxette Live: Travelling The World" съдържаща документален филм, лайфове и много допълнителни материали

 

 

Като се има предвид, че Roxette е една от най-успешните скандинавски групи, крайно време беше да бъде направен документален филм за тяхната феноменална кариера. Не можем да не отбележим, че групата е свирила пред 1.5 милиона души в 46 страни по време на тяхното сензационно турне през 2011-2012, с което те се завърнаха. За това, крайно време беше и за концертен филм, който да показва къде стои днес тази величествена и подмладена група.

 

 

Всичко това и много повече е включено в колекцията от Blu-ray/DVD/CD “Roxette Live: Travelling The World”, която ще бъде издадена на 6-ти декември.

 

 

Факт е, че Roxette нямат филмов материал с техните изпълнения на живо от “The Johannesburg Concert” насам, който е записан на концерт по време на “Crash! Boom! Bang!” турнето пред 52 хиляди човека на 14-ти януари 1995. Като се приеме, че Marie Fredriksson се бореше с тежка форма на тумор в мозъка след 2000-ната година, паузата между златните години на групата и неочакваното завръщане по световните сцени през 2011-2012 бе изпълнена от огромно количество отчаяние, надежда, драматични обрати, които повечето банди преживяват за цял живот. Всичко е тук.

 

 

За начало DVD-то представя цялостно лайф шоу, включващо 90 минути от най-вдъхновяващите и пълни с енергия изпълнения на сцена от Roxette, записани в градовете Куритиба в Бразилия, Кордоба в Аржентина и Сантяго в Чили. По това време на годината дългите пътувания заради турнето са превърнали бандата в безмилостна рок машина, със сякаш никога не свършваща енергия.  От откриващата песен “Dressed For Success” до вдъхновяващото припяване на последния бис “Church Of Your Heart”,  филмът е едно брилянтно свидетелство за възторжената атмосфера по време на Южноамериканското турне през пролетта на 2012.

 

 

Освен концертния, колекцията включва и пленителния документален филм “It All Begins Where It Ends”, сниман по време на 18-те месеца, когато Roxette изживяват своето уникално завръщане на световните сцени. Бандата е следвана бекстейдж, в автобуса, с който пътуват, по летищата, когато се срещат с фенове от целия свят и е възможно да бъдат чути истории за музикалната им кариера, която надхвърля и най-смелите мечти на Marie Fredriksson и Per Gessle.

 

 

В колекцията се намира и CD с изпълнени на живо 16 парчета на Teatro Caupolicán в Сантяго, Чили на 12-ти май 2012 – шоу, което според групата е най-връхната точка по време на тяхното турне. Следват и всичките допълнителни материали: веселите бекстейдж филми по пътя на Per Gessle, преди и след шоутата, и по време на записването на албума “Travelling”. Има и интервю с китарния техник Mikael Nogueira- Svensson, който повдига завесата около живота на сцена, близо до прожекторите.

 

 

Чети и: Мага направи песен с Айго

 

 

Едновременно с издаването на колекцията ще бъде пусната и дигитална версия на CD-то с лайф изпълнения от Teatro Caupolicán в Сантяго за даунлоуд и стрийминг. Тя ще включва и две бонус песни: “Silver Blue”, любимата песен за живо изпълнение на феновете по света, които принуждават Roxette да я добавят в сет листата си и акустичния вариант на “Church Of Your Heart”, изпълнена на бис.

 

 

Всичко на всичко, разкошна колекция, която за истинските фенове на Roxette ще означава, че Коледа е подранила тази година.

 

 

“Roxette Live: Travelling The World” ще  бъде на музикалния пазар от Орфей Мюзик, изключителен лицензиант на Warner Music International.

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още музика