John Butler Trio издават нов албум в началото на 2014-та

 

"Fresh & Blood" ще излезе на 3-ти февруари

 

 

Мултиплатинената австралийска група John Butler Trio ще издаде своя първи студио албум от четири години насам. Тавата носи заглавието "Flesh & Blood" и ще излез на 3-ти февруари 2014-та.

 

 

"Flesh & Blood" е шестият пореден студио албум на John Butler Trio и е дълго чакан след предишния им международно признат “April Uprising”, издаден през 2010-та година, който дебютира на 36-то място в Billboard Top 200, маркирайки тяхното първо влизане в американските класации и донасяйки им титлата “сингъл номер едно” в Австралия за “One-Way Road”. Албумът застана и на първото място в австралийската класация ARIA (това е техният трети пореден албум на първо място).

 

 

Ако в “April Uprising” има по-революционен тон, то във “Flesh & Blood” се отбелязва нова глава в развиващото се майсторство на John Butler.

 

 

Записан в студиото на Butler, The Compound във Fremantle (Австралия), “Flesh & Blood” отнема 20 дена да бъде реализиран и въпреки, че е красиво построен в звуково отношение, в албума присъстват суровост и честност: "Има нещо много вълнуващо в онзи момент, когато пишеш песен и тя се лее, и  ти се отдръпваш, и поглеждаш към нея, и я слушаш, и чувстваш сякаш тя описва нещата, които ти се опитваш да обясниш през целия си живот или че тя изразява нещо, което е всеобхватно", казва Butler.

 

 

Първият сингъл "Only One" представя свеж поглед върху типичния звук на John Butler Trio, с богати преливащи акустични рифове, целунати от слънцето барабани и вдъхновяващи мелодии, които се леят над енергичен ритъм. Може да чуете сингъла “Only One” тук.
Свежият и красив “Flesh & Blood” подчертава  чувството за безгранично пространство: барабаните (с любезното съдействие на Nicky Bomba) удрят с ярки експлозии, докато басът (“Lord” Byron Luiters) вдъхновяващо се прелива. Гласът на Butler, освободен от типичния гняв, който го съпътства от толкова много време, сега се извисява с меланхолия и чистота.

 

 

Относно подхода, Butler обяснява: “Искахме звука да бъде по-дълбок и по-плътен и аз като автор исках песните да са много по-гърлени и по-плътски. Исках да ги усещам малко повече. И исках гласа ми да бъде по-въздействащ".

 

 

John Butler Trio ще започнат самостоятелното си турне в Европа през януари, за да промотират “Flesh & Blood” с телевизионни и радио участия.

 

 

През април бандата ще тръгне на Flesh & Blood Tour навсякъде из Европа, започвайки от Дъблин, Ирландия и завършвайки в Болоня, Италия, със спирки в Обединеното кралство, Франция, Германия, Холандия и Белгия. Тъй като Nicky Bomba ще води собствения си Ska оркестър в Мелбърн, Grant Gerathy ще заеме мястото му като нов барабанист в John Butler Trio.

 

 

Албумът “ Flesh & Blood” на John Butler Trio щe бъде на музикалния пазар от Орфей Мюзик, изключителен лицензиант на Warner Music International.

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още музика