Pet Shop Boys издават албум през септември

 

Кратък филм от артиста Brian Bress придружава новото парче “Invisible”

 

 

Наскоро Pet Shop Boys се завърнаха от Лос Анджелис във Великобритания, където записаха чисто новия си студиен албум, “Elysium”, чиято премиера се очаква да бъде през септември тази година.

 

 

Албумът е ко-продуциран от Pet Shop Boys, заедно с младия американски продуцент и звуков инженер, Andrew Dawson, който има три награди Grammy зад гърба си за работата си по албумите на Kanye West. Очаквайте скоро по-подробна информация за албума, включително и точната дата на излизането му.

 

 

Радио датата на пилотния сингъл от проекта ще бъде около началото на юли, но сега, за да илюстрират насоката, в която ще звучи продукцията, дуетът пусна онлайн едно от парчетата от албума, наречено “Invisible”. Можете да го гледате в офицалния уебсайт на Pet Shop Boys: www.petshopboys.co.uk  или на www.vevo.com. Филмът е направен от прочутия артист/режисьор от Лос Анджелис - Brian Bress.

 

 

“Elysium” е записан в началото на тази година в продължение на три месеца, които Neil Tennant и Chris Lowe прекарват в Лос Анджелис.

 

 

Продуцентът Andrew Dawson наскоро коментира: „Беше наистина вълнуващо за мен да работя с Pet Shop Boys –развитието на тяхната кариера е феноменалено. И двамата имат невероятни идеи и със сигурност научих няколко трика от тях за продуцирането и записването на албуми.”

 

 

В изявление от вчерашиня ден Pet Shop Boys споделиха: „Искахме да създадем този албум в различно обкръжение. Въпреки многобройните ни посещения там, никога не бяхме правили албум в Лос Анджелис. Работата ни там с Andrew Dawson отвори пред нас възможността да създадем един албум с много свеж саунд.”

 

 

Подобно на други песни от “Elysium”, “Invisible” включва бек вокали от Oren, Maxine и Julie Waters, чиято продължителна кариера се разпростира от записи с The Jackson Five до сесии с Adele, както и певеца/композитор James Fauntleroy.

 

 

Още музика