Барбара Стрейзънд oглави Билборд за пети път

 

Концертният албум "Back To Brooklyn" върна звездата на върха

 

 

В нейната изключителна кариера, разпростираща се вече в рамките на шест десетилетия, Барбара Стрейзънд продължава да добавя първи места от класациите в биографията си. Концертният ѝ DVD албум “Back To Brooklyn” оглави музикалния видео чарт за продажба на DVD албуми на Билборд, с който резултат “Back To Brooklyn” става петият #1 албум на певицата в чарта. С този успех, броят на златните DVD албуми на певицата се увеличи на девет плюс шест платинени и три мултиплатинени.

 

 

В CD чарта, Барбара Стрейзънд също стана #1 с концертния аудио албум “Back To Brooklyn”. Барбара Стрейзънд е единственият звукозаписен артист с #1 албуми в 5 последователни десетилетия. Тя притежава 51 златни албума, 30 платинени и 13 мулти-платинени. Дискографията й се допълва от 8 златни DVD-и албума, 6 платинени и 3 мулти-платинени.

 

 

DVD концертът “Back To Brooklyn” отбелязва първата сценична проява в родния Бруклин, който Барбара Стрейзънд напуска, когато е само на 16 години, за да се превърне по-късно в един от най-популярните и успешни артисти на всички времена. Концертът, който включва и 9 неиздавани до този момент песни, Барбара Стрейзънд посвещава на годините в Бруклин като го прави по един много специален начин - променя част от текста на две от песните:

 

 

В част I, която се открива с песента на Андрю Лойд Уебър - “As If We Never Said Goodbye” – певицата сменя рефрена с “the Brooklyn docks, the nova lox” в чест на гледките и звуците от нейното детство. Когато Барбара Стрейзънд изпява финалната фраза, “I’ve come home at last” (Прибрах се накрая) настъпва един от най-емоционалните моменти, в който публиката става на крака и я аплодира дълго.

 

 

В част II, певицата дава почит на хората и местата в днешен Бруклин с препратка в текста на Коул Портър от “You’re The Top”: “You’re the top, you’re a Brooklyn trolley…you’re the top you’re a hot bialy!”

 

 

Чети и: Bruno Mars e изпълнителят на 2013-а

 

 

DVD албумът съдържа още документалния филм „I Remember Barbra Documentary Film“ плюс архивни кадри/снимки от детството на певицата и първите години в кариерата й. Сред поредицата от акценти на вечерта е и дебютният дует на Барбара със сина й Джейсън Гулд. В концерта участват още джаз тромпетистът Крис Боти и младият италиански вокален квартет  - Il Volo. След огромния успех на концерта в Бруклин, Барбара Стрейзънд (с малки промени в концертната програма)  осъществява първото си турне от 6 години насам в САЩ, Канада, Европа и Израел.

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още музика