Фадо кралицата Mariza издава "Best Of"

 

Дискът излиза на 14 април 

 

 

Фадо - националната песен на Португалия, се е оглеждала за нова певица, комбинация от талант, глас и интерпретация, която ще ѝ позволи да продължава да омагьосва публиката по света. И тогава, от неочакваните крайни улички и тесни пътеки в стария мавритански квартал на Лисабон Мурария, където фадо се поддържа силно и гордо, този глас се появява. Обгръщащ, уверен глас, който също така носи нещо повече, нещо ново, нещо необичайно: топли, жизнерадостни тонове от Мозамбик, където Mariza е родена преди да се премести в Мурария със своето семейство.

 

 

Само едно преслушване е било достатъчно и след това публиката е покорена от нейното необичайно сценично присъствие, магнетичност, поднесени от удивителния ѝ глас. Под чара ѝ пада първо Португалия, където тя докарва до луд възторг както слушателите си, така и критиците, а след това и останалия свят. Mariza постига това което никой друг изпълнител на фадо не постига след легендарната Amália – да се превърне в световно известно лице на фадо, да стане любимка на критиците и публиката, да излезе от границите на родината си и да се прочуе по целия свят.

 

 

Европа, Азия, Съединените щати…мощният и чист глас на Mariza звучи по целия свят, оставайки строго свързан с фадо, което тя научава и става част от нея в Лисабон, но също така тя придобива способността да го пренася навсякъде, да направи нова песен от него за нови слушатели, за нови времена. Защото освен това са и нови времена, а фадото на Mariza отказва да стои непроменено и спокойно.

 

 

Дебютният ѝ албум от 2001 г. "Fado em Mim" е истинска визитна картичка за нейните забележителни способности на сцената, начална точка на пътешествието ѝ около света. С продуцентите, които Mariza избира за всеки един следващ албум, това пътешествие става все по-разнообразно.

 

 

Чети и: Премиера: Торнадо - Вярвам

 

 

Продадени са над един милион албума по света и повече над 30 платинени награди в 35 държави, където нейните записи са издадени. Била е на една сцена с Carlos do Carmo, Miguel Poveda, Concha Buika, Lenny Kravitz, появява се и във филма, отдаващ почит на фадо “Fados” на испанския кинодеец Carlos Saura. Трудно ще съберем всички призове, които е получила виртуозната изпълнителка. Най-доброто от нейната музика ще чуем събрано в един албум - "Best Of", който излиза на пазара на 14 април.

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още музика