Coldplay оглавиха класацията на британските станции

 

 

Carly Rae Jepsen пада до номер 2

 

Точно когато бяхме готови да приемем, че Call Me May Be ще остане завинаги на върха, неочаквано Coldplay и Rihanna получиха короната за най-излъчваната песен на Острова. След осем седмици шампионът е нов и името му e Princess of China.

 

Coldplay са отново в полезрението на медиите, след атрактивното им второ гостуване в Лондон като част от турнето  Mylo Xyloto. По време на уикенда с Юбилея на Кралицата в началото на юни в продължение на три дни бандата пълнеше Emirates Stadium. Една от атракциите им бяха дистанционно контролирани гривни, раздадени на всеки зрител, които светеха в такт с музиката - удоволствие, което струвало на 400 хиляди паунда на вечер. Ефективният концерт вкара Coldplay в новините, интересът към тях се увеличи, а с това и излъчванията по радиостанциите. Така Princes of China стана новият номер едно в британските плейлисти.

 

За сега основният конкурент на хита e един от съпортващите артисти в турнето Mylo Xyloto - Emeli Sande. Самата тя се подготвя да тръгне на път през ноември. Последният й хит е My Kind of Love се изкачва с 4 места до номер 3 и е четвъртият сингъл от Our Version of Events. Emeli е една от авторите на парчето. Тя има опит с писане на песни като в миналото е творяла за артисти като Cheryl Cole, с която в момента са конкуренти в изброяването.

 

Call My Name сбъдна очакванията и дебютира на първо място в класацията за продажби. Нон-стоп появяването на Chеryl по най-различни предавания и концерти даде резултат.

 

 

Другата седмица ще разберем дали това ще окаже влияние на радиостанциите и те ще увеличат излъчванията на хита така, че да стигне по-висока от 4-та позиция, на която е в последното преброяване. Вероятно няма да се случи, тъй като от лагера на звездата вече пуснаха следващия сингъл. Явно имат данни за намаляване интереса към Call My Name.

 

През седмица феновете чуха Under The Sun, което сменя модерният денс бийт със средностатистическо британско поп звучене, напомнящо за звезди от ранга Olly Murs.

 

 

Under The Sun e от албума A Million Lights, към който британският Independent беше безпощаден и му даде едва една от пет звезди. Изданието пише: „Албум, в който няма изобщо нищо за препоръчване. А Million Lights е R&B, в което липсват както R, така й B. Факт е, че дори сегашната Madonna, тази от 21-ви век, успя да направи по-добър албум от този”. The Guardian са по-малко критични като напомнят, че все пак единствено тя е тази от Girls Aloud, която има някаква успешна кариера. 

 

Една песен вече 13-та седмица е еърплей чарта, но все още продължава да кара хората да си я запяват всеки път като я чуят. Става дума за Drive By на Train. Тя не е кой знае какво, но още след първото слушане ни се набива в съзнанието и не може да си я избием от главата. Drive By вече достигна своя пик (номер 5 през май), миналата седмица беше на път да попадне в дъното, но сега отново започна да се катери и от номер 27 достига номер 19.

 

 

Във вторник MTV за първи път ще покажат видеото на Katy Perry към Wide Awake. Последният й клип към Part Of Me изглеждаше като реклама на американските пехотинци, но сега обещанието е за нещо по-лично. Пред MTV News Katy споделя, че с Wide Awake ще разкаже за живота си до момента и пътя, който е изминала. В отделни случаи тя се е чувствала като в лабиринт, който ще може да разгледаме подробно тази седмица.

 

 

Докато в Америка изпълнението е вече в подножието на TOП 10, във Великобритания то тепърва пробива пътя си и е най-доброто ново попълнение на номер 29.

 

Ed Sheeran стои зад друго ново попълнение в ефира. Small Bump разказва за близка приятелка на артиста, която абортира в петия месец. Определено Small Bump e един от хитовете, които искаме да чуем повече от веднъж. Тъжните истории помагат за успеха на Sheeran. Да не забравяме за дебюта му The A-Time, в която става дума за един обречен пристрастен към наркотиците герой. 

 

 

Ето и трите най-излъчвани във Великобритания през изминалите седем дни според Radiomonitor:

 

1. Coldplay & Rihanna – Princess Of China

 

 

2. Carly Rae Jepsen – Call Me May Be

 

 

3. Emeli Sande  - My Kind of Love

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още музика