Фенове избраха песните за „I Am An Elvis Fan”

 

Колекцията включва 21 песни на Краля на рока

 

 

В периода 1 – 12 май, с над 250 хиляда гласа, фенове от цял свят гласуваха кои песни на Елвис Пресли да влязат в юбилейната колекция “I Am An Elvis Fan”.

 

 

За първи път почитателите на Елвис имаха шанса сами да създадат своя любим албум с най-обичаните песни на Краля на рока. Гласуването и колекцията са част от глобалната кампания  “I Am An Elvis Fan”, стартирала тази година от Legacy Recordings заедно с фонда Elvis Presley Enterprises (ЕРЕ) по повод 35 години от смъртта на Елвис Пресли.

 

 

Чети: One Direction чупят рекорди в САЩ

 

 

На специално създадения сайт www.iamanelvisfan.com, феновете определяха своя Топ 3 за всички времена с песните на Елвис, които бяха разпределени в следните категории и жанрове: 50-те и 60-те години, кънтри, песни от филми, любовни песни, госпъл и концертни изпълнения. Обложката на колекцията “I Am An Elvis Fan” е колаж от близо 8000-те снимки, изпратени от почитателите на Елвис и качени на сайта.

 

 

“I Am An Elvis Fan” включва 21-те песни на Елвис Пресли, събрали най-много гласове от почитателите му. Албумът ще направи световна премиера на 31 юли, 2012 на физически носител и в дигитален формат.

 

 

“I Am An Elvis Fan” се издава от RCA/Legacy, подразделение на Sony Music Entertainment.

 

 

Седмицата 10 – 17 август 2012 е обявена за „Седмица на Елвис” в Мемфис в памет на Краля на рока и навършването на 35 години от кончината му.

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:
 

Още музика