Metronomy се завръщат със “Summer 08”

 

Новият албум излиза на 1 юли

 

 

Metronomy отбелязаха попадение в топ 10 през 2013 с албума си “Love Letters” и разпродадените шоута в Brixton Academy и Alexandra Palace в Лондон. Сега, набрали фен база, наподобяваща тези на Kanye West, Tyler The Creator, Lady Gaga, Daft Punk и Josh Homme, Metronomy ще издадат новия си запис “Summer 08” на 1 юли през Because Music.

 

 

Изцяло написан, изпълнен и продуциран от Joe Mount, албумът показва мулти-инструменталиста и неговите преживявания около издаването на албума “Nights Out”, с който пробиха на международна сцена. Чрез музиката в новия си албум, той изразява чувството си за вина, породено от прекараното време в турнета и пътувания, в моменти, важни за любимите му хора.

 

 

Концепцията за такъв албум се върти в главата му от тогава, но по стечение на обстоятелствата издава амбициозния, номиниран за Mercury Prize “The English Riviera” и вдъхновения от Motown “Love Letters”.

 

 

„Албумите, които си бях намислил да запиша, и желанието да ги записвам в по-големи студия, бяха извън възможностите ми. Исках да издам още един албум, звучащ наивно, като “Nights Out” - 10 песни, свеж и с повдигащо духа звучене. Исках да напиша хит, после още един, и още един, без да се замислям.”, коментира Mount за записа.

 

 

Целта, която си поставя със “Summer 08”, е той да се нареди на една линия с класически електро-поп записи от OutKast, David Bowie и Daft Punk. “Summer 08” е записан в Black Box Studios във Франция с помощта на Bob Clearmountain (Bruce Springsteen, David Bowie) и Neal Pogue (OutKast) и е най-дръзкият и креативен албум на Metronomy до този момент. „Искам да си почина от турнетата и изморителните пътувания, но не искам да спирам да издавам музика”, обясни Joe Mount по повод новината, че групата скоро няма да пътува за концерти. Сега музикантът си е поставил за приоритет да прекарва повече време с двете си малки деца.

 

 

Първият сингъл от албума “Old Skool” е като ретроспекция към звученето на музиката в началото на века, вдъхновен от Beastie Boys и героите от детството на Joe Mix Mater Mike. В песента се пее “I was living in East London in 2008 and felt like all this stuff was happening in the West end. It's nonsense really, but I felt it was this privileged end of town, all the musicians there had wealthy parents and were living in Ladbroke Grove and Notting Hill. So that song's about being totally idiotic and just jealous.”

 

 

Видеото към сингъла е режисирано от Dawn Shadforth и включва Sharon Horgan от Catastrophe’s (Ch 4)  и звездата от Game Of Thrones Ben Crompton. Клипът предава бума на естетическия хедонизъм през 70-те години и е частично вдъхновен от  “Abigail’s Party” – филма на Mike Leigh от седемдесетте.

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допанала:

Още музика