Payphone – втора седмица на върха на Острова

 

 

Албумът на бандата не отговори на очакванията

 


Maroon 5 се задържат втора седмица на първата позиция в класацията на британските радиостанции с Payphone, но не успяха да достигнат върха и чарта за албуми. Миналия вторник на пазара излезе Overexposed и надеждите бяха големи. Реалността, обаче отреди първото място на Living Things на Linkin Park, а Maroon 5 дебютираха на номер 2.

 

Adam Levine и компания със сигурност не са се зарадвали на средноаритметичния рейтинг 51 от 100 на Mediacritic.com и на някои от коментарите. Reuters цитират критика на Entertainment Weekly, който смята, че най-силното в текстово отношение е заглавието на албума, а според The Guardian тук не можем да открием чара на номер едно хита Moves Like Jagger. От своя страна, Rolling Stone определят албума като най-добрия на групата до момента.

 

След шума около промоцията на Overexposed очакваме намаляване броя излъчвания на Payphone вероятно падане от номер едно.

 

Може би Cheryl ще достигне върха в класацията на Radiomonitor както направи в изброяването по продажби или Carly Rae Jepsen ще се върне на топ позицията. Друга вероятност е едно лондонско трио да стане новият най-излъчван хит.

 

Става въпрос за арендби групата Stooshe, които са от близо  година на музикалната сцена. В края на февруари те дебютираха в комерсиалните класации с Love Me. Тогава помощта на Travie McCoy  се очакваше да изстреля песента на върха, но тя не достигна по-нагоре от номер 14. Последното от тях е със заглавие Black Heart  и вече е на номер 4.

 


 

Stooshe за малко да сключат договор с Simon Cowel, но решават да се откажат, за да запазят контрол над творчеството си. Очакваме да чуваме по-често за Alex, Courtney и Karis, тъй като през лятото ще бъдат част от редица фестивали. На всичкото отгоре, именно те загряват публиката по време турнето на Nicki Minaj.

 

Разправията между Chris Brown и Drake, след която брадичката на Brown леко пострада, а заведението, в което стана побоя загуби лиценза си, все още  интригува. Сагата продължава и последното е, че промоутърът Damon Feldman им е предложил по 1 милион долара да разрешат спора помежду си на боксов ринг. Офертата е за три едноминутни рунда, по време на които звездите да са с каска и по-големи ръкавици. Вариантът за подобна среща включва и Rihanna в ролята на момичето на ринга.

 

MTV също се включи по темата като съобщи, че Breezy се е заял с Drizzy в изтекла по мрежата песен. Тракът е пуснат в djorator.com и е фристайл версия на I Don't Like, ремиксирана от The Game.

 

 

Всичко това само помага за промоцията на артистите и сякаш е движеща сила в класациите за Chris Brown. Последният му хит Don’t Wake Me Up за седмица се е изкачил с 11 позиции до номер 18.

 

Голям скок и за Will.I.Am. След толкова дълго ухажване на британците нямаше как те да не му се отблагодарят като си купят This Is Love и да го направят номер едно в чарта за продажби. В класацията на радиостанциите се катери с 10 места и достига номер 8.

 

 

Завръщането на Lawson изглежда обещаващо. Taking Over Me влиза в ТОП 40 на номер 33 след скок от 42 места.

 

 

Taking Over Me е вторият сингъл от предстоящия им дебютен албум. Предишният – When She Was Mine достигна номер 15 в началото на юни. Иначе, според вокалиста Andy Brown новият сингъл е „вдъхновен” от раздялата му с Molie King от The Saturdays. 

 

Скоро очакваме и видеото, което е заснето в пустиня до Los Angeles и включва красиви американски девойки.

 

Ето и трите най-излъчвани хита във Великобритания за изминалата седмица според Radiomonitor:

 

1. Maroon 5 – Payphone

 

 

2. Cheryl – Call My Name

 

 

3. Carly Rae Jepsen – Call Me May Be

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още музика