"Хеликоптер" на Вълдобрев излита в радиоефира

Снимка: Боряна Вутова

 

"Щом те видя  ставам  хелий"

 

 

След успешната серия от концерти , с които отбелязаха събирането  в оригиналния си състав,  Стефан Вълдобрев и "Обичайните заподозрени" пускат в радиоефира чисто новия си сингъл,  озаглавен “Хеликоптер”.

 

 

Песента е в типичния за Стефан позитивен стил с китарно звучене и задължителната порция оригинален  текст. “Разглеждах старите си бележници с идеи и попаднах на един стих отпреди 5-6 години , който ми се стори любопитен: "Щом те видя  ставам  хелий. Хеликоптер. Лек балон, напълнен с хелий." Около тази игра на думи построих всичко останало.” – разказва авторът.

 

 

Записите и смесването се осъществяват в четири различни студия и отнемат месец. Работата тече гладко, тъй като песента вече е проверена пред публика. Това е първата песен в историята на групата, която те представят директно на концерт,  преди  да е  записана и въртяна в медиите. Реакцията от живите изпълнения показва, че “Хеликоптер” има всички шансове да се нареди до предишните хитове на Вълдобрев: "Рай", "Към", "Едно", "Фойерверк", "Бряг с цвят най-зелен", "Силикон", "Пропаганда", "Аз ли съм или не съм", "Хромозоми", "Вълк", "Обичам те, мила".

 

 

Чети: B.o.B. ft Taylor Swift - Both of Us

 

 

За "Обичайните заподозрени" се задават месеци на пълни обороти –  концерти в София през юли и август, в Пловдив през септември и Национално клубно турне  през ноември. Междувременно Стефан, Иван Лечев, Стоян Янкулов, Еко и Мирослав Иванов подготвят и доста нови парчета, които да влязат в следващият им албум.

 

 

И въпреки, че в  киното и театъра за Вълдобрев предсоят изключително интересни проекти – новият филм на Стефан Командарев “Съдилището”, участие в ТВ сериал, репетиции в Театър 199 в новата пиеса на Яна Борисова, той самият се наслаждава на връщането си на музикалната сцена и казва с усмивка: “Лятото съм изцяло в рокендрола, друго не ме вълнува. Имам да навксвам десет години “почивка”.

 

 

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още музика