Payphone – номер едно и в Америка

Вкусовете на британци и американци съвпадат

 

Carly Rae Jepsen не успя да повтори в Щатите почти три месечния си престой на върха на Острова и отстъпи от първото място в подходящ за Maroon 5 момент. Payphone е новият шампион и така е  най-излъчваната песен от двете страни на Атлантика. 
Освен в поп чарта песента оглави и изброяването на радиостанциите със съвременна хит музика за по-възрастни.

 

Успехът за групата от Los Angeles е очакван. От дебюта си през 2003 до момента те имат 13 хита в ТОП 40, от които 7 ТОП 10 и 4 номер едно. За последно те оглавиха MediaBase 24/7 с Moves Like Jagger, която със своите 6 седмици на върха е най-успешната им песен до момента.

 

 

Стартът на пътя на Where Have You Been на Rihanna в класациите не беше толкова силен, колкото We Found Love – достигнала първото място само за 9 седмици. Последният й хит е вече 11 седмица е след 40-те най-излъчвани и в момента е на номер 4. Това, обаче е най-силната конкуренция на Maroon 5 в момента, тъй като парчето бележи увеличение от цели 1594 излъчвания и няма изгледи за тръгване надолу.

 

По този начин Rihanna влиза в битка със стар приятел. През 2008 тя се включи в хита на Maroon 5 If I Never See Your Face Again, където партнираше на Adam Levine.

 

Австралийският DJ Havana Brown вече си има първи ТОП 20 хит в Щатите. We Run The Night e с участието на Pitbull и влезе в ТОП 40 в началото на март и в началото коментарите бяха, че Brown по-добре да си остане DJ, тъй като не се може да се похвали с добри гласови способности. Сега сякаш вече американците свикнаха с присъствието й и нямат нищо против да я чуват по-често. Песента се изкачва с една позиция до номер 20.

 

 

Феновете на Carly Rae Jepsen очакват с нетърпение втория й сингъл. След феноменалния световен успех на Call Me May Be сякаш ни сърбят ръцете да я сложим в категорията „one hit wonder”. За сега няма такава опасност. Новото участие на Carly е в песен на Owl City – бандата, която през 2009 достигна върха с Fireflies.

 

Good Time може да бъде описана като летен химн, който се слуша силно на прати на плажа. Прибавяме група приятели и солиден брой маргарити и се получава перфектната атмосфера за песента. На номер 32 това е най-доброто ново попълнение в ТОП 40 тази седмица.

 

 

На поп хоризонта се появява сингъл, вече е успял да кацне на третото място в чарта на Billboard за клубна музика. Изпълнителят е Skye Stevens, роден в Бостън и заложил на танците от 8 годишен. На 17 става част от международна трупа за шоуто на Broadway Miss Saigon.

 

 

Надеждата му е да се превърне в първата поп звезда с арменско потекло и за момента тя е осъществима. Успехът на дебютния му сингъл Takes All Night скоро може да му отреди място и сред 40-те най-излъчвани поп хитове.

 

Парчето звучи като смесица между Usher и Chris Brown с малко привкус на клубния бийт на David Guetta.

 

Ето и трите най-излъчвани в Съединените Щати според MediaBase24/7 за изминалата седмица:

 

1. Maroon 5 – Payphone

 

 

2. Carly Rae Jepsen – Call Me May Be

 

 

3. Gotye – Somebody That I Used To Know

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още музика