Red Hot Chili Peppers на погребение

 

Вижте видеото към "Brendan's Death Song"

 

Red Hot Chili Peppers разкриха видеото към "Brendan's Death Song", четвъртият сингъл от успешния си актуален албум “I’m With You”.

 

 

Режисьорът Marc Klasfeld решава да пресъздаде един епичен погребален кортеж по улиците на  Ню Орлиънс, воден от катафалка, начело на която, разбира се, е Anthony Kiedis. Главната концепция на видеото е да бъде заснето в стил джаз погребение, при което музикантите свирят и маршируват в процесия, която ще отведе хората до мястото, където ще се състои церемонията по сбогуването с покойния. В края на клипа виждаме дори един огромен билборд с изписани на него думите "Death Song", запалени в огън.

 

 

Посветена на покойния приятел на групата, Brendan Mullen, вестта за чиято смърт музикантите получават в първия ден от репетициите им за новия албум,  "Brendan's Death Song" се ражда като един истински, спонтанен и много личен запис. Mullen е централна фигура в музикалната сцена в Лос Анджелис в началото на 80-те години на миналия век и е един от първите промоутъри, забелязали таланта на Red Hot Chili Peppers и този който им дава шанс да се изявят за първи път, преди шоуто на бандата Bad Brains.

 

 

Албумът “I’m With You” на Red Hot Chili Peppers е на музикалния пазар от Орфей Мюзик, изключителен лицензиант на Warner Music International.

 

 

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още музика