Diana Krall работи върху нов албум

 

Glad Rag Doll ще излезе тази есен

 

 

Джаз звездата Diana Krall подготвя нов албум. Записът ще носи заглавието Glad Rag Doll и ще бъде издаден от Verve Music на 25-ти септември 2012. Албумът е дело на известния продуцент T Bone Burnett (саундтрака на "О, братко, къде си?", Allison Krauss, Robert Plant) и разкрива Diana в нова светлина.

 

 

Glad Rag Doll е ободряващо и авантюристично откритие на нови звуци, инструменти и музиканти, което ще ви зареди с усещане за нежност и интимност. Албумът е естественото развитие на таланта на носителката на множество призове Грами. С подкрепата на барабаниста Jay Bellerose и басиста Dennis Crouch, звездата успява да включи в записа едно от най-жизнерадостните си изпълнения на пиано, записвани до момента.

 

 

Чети: Принц Чарлз – жаба

 

 

"Впуснахме се в процеса така, сякаш песните бяха записани едва вчера. Не исках да записвам с поглед към миналото или да правя музика от определен период", споделя Diana Krall.

 

 

Някои от песните, включени в албума могат да бъдат определени като музика от 20-те или 30-те, но със звучене от 21-ви век. Такава например е изумителната интерпретация на класиката на Pomus, "Lonely Avenue" (, записана за първи път през 50-те), или  прекрасната класика "Let It Rain" на Gene Austin.

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още музика