"Oh Love" е новият сингъл на Green Day

 

Албумите ¡Uno!, ¡Dos! и ¡Tre! ще бъдат издадени между септември 2012 и януари 2013

 

 

Три години изминаха от излизането на наградения с Grammy “21st Century Breakdown”, последен студиен албум в дискографията на пънк рок групата Green Day. За да отбележат онова, което бандата нарича “най-плодороден  и творчески период в нашия живот”, групата ще издаде не един, а цели три нови албума преди края на месец януари 2013 година. Записите, озаглавени ¡Uno!, ¡Dos!, и ¡Tré!, ще бъдат издадени през Reprise Records, съответно на 25 септември 2012, 13 ноември 2012 и 15 януари 2013 година.

 

 

Калифорнийската банда ще постави началото на този амбициозен и очакван с нетърпение проект с първи сингъл от него, парчето “Oh Love”, което вчера се завъртя по радиостанциите.

 

 

Вокалистът на групата Billie Joe Armstrong споделя пред списание Rolling Stone, че звукът на новата музика е много по-различен от този в “American Idiot” и “21st Century Breakdown” и стои “някъде между AC/DC и ранните The Beatles”. Бандата твърди, че тези три албума ще включват най-добрата музика, която някога са писали. Продуцент на проекта е дългогодишният сътрудник на Green Day, Rob Cavallo.

 

 

Чети: Направи новото видео на Jimmy Cliff

 

 

Green Day се появяват като група преди цели 25 години, през 1987 година. Смята се, че бандата успява да съживи пънк музиката. Всеки един от последните шест студийни албума на Green Day е попадал в топ 10, като два от тях са били на номер 1 и два от албумите на групата са продали повече от шест милиона копия. Освен това Green Day имат три топ 10 хит сингъла, както и осем песни, които са оглавявали алтърнатив чартовете.

 

 

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още музика