Основателят на Iron Maden ще издаде албум

 

„British Lion” ще излезе на 24 септември

 

 

EMI Music с гордост обяви излизането на дебютния солов/паралелен проект на основателя на Iron Maiden – Стив Харис. Албумът е озаглавен „British Lion” и съдържа 10 песни, върху които Стив и сътрудниците му работят през последните няколко години.  Песните са записани в паузите между турнетата и работата върху албумите на Iron Maiden. Това е продукция, която ще изненада и зарадва музикалните фенове по цял свят.

 

 

Игра: Спечели си билет за SPIRIT of Burgas!

 

 

В дефинитивен хеви метъл стил, този дебют е оцветен с шарена звукова палитра: мрачен, меланхоличен, справедливо негодуващ и изключително тежък. С Kevin Shirley начело на миксирането на продукцията (зад гърба си той има проекти с Iron Maiden, Led Zeppelin, Journey, Rush и др.), този албум ще ви накара да изгубите ума и дума.

 

 

 

 

От ръмжащия риф на началния салют - This Is My God до тежкото отчаяние на баладата Lost Worlds, която е с участието на извисяващите се вокали на Ричард Тейлър, видно е, че ‘British Lion’ е съвсем различен тип от проектите на Maiden.

 

 

С Iron Maiden, Стив Харис се превръща в един от най-известните и успешни посланици на британската музика на световната сцена. С 15 студийни албума, над 85-милионни продажби и над 2 000 концерта в 58 държави през цялата 35-годишна кариера на групата, неговото влияние е наистина глобално.

 

 

И сега, с "British Lion", Стив прави крачка встрани от сянката на славата на Iron Maiden, за да представи една друга страна на визията си музиката.

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още музика