Излезе саундтракът на "Brave"

 

Mузиката на планинските страни

 

 

Епичното фентъзи на Disney-Pixar - "Brave", пресъздава магията на древна Шотландия и красотата на природата й, като съживява легендата за страната с приказните средства на филмовата драматургия.

 

 

Музиката на  "Brave" подчертава автентичността на историята с нов, съвременен прочит на номинирания за Oscar композитор Patrick Doyle, както и две оригинални песни, изпяти от прочутата шотландска изпълнителка на келтска музика Julie Fowlis.Третото оригинално парче, което върви по време на епилога на филма, е представено от английската вокална сензация Birdy с британската фолк рок банда Mumford & Sons. Режисиран от Mark Andrews и Brenda Chapman и продуциран от Katherine Sarafian, "Brave" тръгна по американските кина от 22 юни 2012, а премиерата му в Европа беше след 30 юни.

 

 

Саундтракът от Walt Disney Records излиза на европейския музикален пазар днес 23 юли.

 

 

„Музиката на  ‘Brave’ подсилва героичното внушение на филма, като съпровожда през цялото време Merida в нейното епично пътешествие”, споделя Andrews и продължава: “Музиката наистина задава тона на филма и импонира на времевия период. Искахме да уловим духа на древна Шотландия и музиката наистина наслагва още един нюанс към автентичността.”

 

 

Саундтракът

 

 

Роденият в Шотландия Patrick Doyle – едва четвъртият композитор, който пише авторска музика за филм на Pixar – използва голямо разнообразие от шотландски народни инструменти като гайди, соло цигулки, келтски арфи, флейти и шотландски тъпани. За да придаде на музиката съвременно звучене, той включва електронен саунд и електронни звуци от цимбал.

 

 

„Използвах много класически ритми от шотландските танци какъвто е например шотландския рил, които не само са в услуга на действието във филма, но и придават автентичност на духа.”, коментира Doyle. „Най-много ми хареса да композирам със сина ми Patrick Neil келтската елегия "Noble Maiden Fair", изпята толкова хубаво от Emma (Thompson) и Peigi (Barker).”

 

 

Новите песни

 

 

Две нови песни, изпяти от известната шотландска изпълнителка на келтска музика Julie Fowlis са сред музикалните върхове на филма. “Touch the Sky” звучи по време на препускането на Merida към свободата, когато тя пришпорва стремглаво коня си през гората, след като току-що е избягала от оковите на крепостния живот. Песента  “Into the Open Air” (музика и текст на Alex Mandel) се чува към края на филма и озвучава много специален момент между майка и дъшеря. „Толкова съм щастлива, че ме поканиxа да пея и записвам за саундтрака на ‘Brave’ и особено тези песни, които представят борбената Merida. Изпитах огромно удовлетворение от предизвикателството да добавя актьорска игра в начина ми на пеене, за да вдъхна чрез песента живот на героинята на Merida и вътрешната борба, през която преминава.”, коментира певицата Julie Fowlis.

 

 

“Learn Me Right” е оригинална песен, изпълнена от Birdy, чийто едноименен албум има златен и платинен статус във Великобритания и респективно в Европа, както и от номинираната за Grammy британска рок група Mumford & Sons, които са автори и продуценти на парчето. „Много по-забавно е да правиш песен за филм, отколкото за албум.”, казва Marcus Mumford. „Хареса ни идеята да включим оркестър като бекграунд и да поканим момиче като Birdy да пее – доста е нетрадиционно.” Birdy добавя: „Харесва ми, защото разказва някаква история. Тя е приповдигната и пълна с емоция, иска ти се да танцуваш на нея.”

 

 

Чети: Sugababes се събират в оригинал

 

 

“Learn Me Right’ е невероятна песен”, казва продуцентката Sarafian. „Чувствам нещо особено всеки път, когато я чуя. Mumford & Sons са измайсторили произведение, което перфектно допълва кулминационния момент във филма, подчертавайки емоцията, сърдечните моменти и уроците, които се научават от разговора между майката и дъщерята. Те наистина откриха лайтмотива на историята, която се опитваме да разкажем и той ни отвежда на едно съвсем ново ниво в края на филма.”

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала
 

Още музика