Barcelona на Freddie Mercury със специално преиздание

 

"Преминавам към опера. Забравете рокендрола”, каза Фреди през 1987-ма година
 

 

През септември предстои издаването на един много специален музикален запис. Той ще отбележи навършването на 25 години от излизането на съвместния албум на вечния вокалист на Queen, Freddie Mercury, и прочутото испанско сопрано Montserrat Caballé. Преизданието на Barcelona ще включва познатите 10 творби, но този път те ще бъдат оркестрирани наново.

 

 

Barcelona е последният запис, създаден от покойната звезда Freddie Mercury. Албумът неслучайно е кръстен на Барселона. През 1992-ра градът е бил домакин на Олимпийските игри, за които Freddie е получил задачата да създаде тематична песен.

 

 

 

 

Допълнително, заглавието отдава почит на голямата оперна прима Montserrat Caballé, чийто роден град е именно Барселона. Плановете са двамата да изпълнят песента на церемонията за откриване на игрите. За съжаление, Freddie си отива от този свят 8 месеца преди старта на спортното събитие. Въпреки неочакваната тъжна вест, албумът Barcelona продава милиони копия, а когато BBC избират заглавната песен за шапка на излъчванията им на Олимпийските игри, се изкачва на челно място в световните класации.

 

 

Чети: Основателят на Iron Maden ще издаде албум

 

 

Преизданието на Barcelona ще  излезе на 3-ти септември и ще бъде съпроводено от серия нови издания. Едно от тях ще бъде книгата The Great Pretender: A Life In Pictures, която ще илюстрира илюстрира някогашния пъстър живот на покойния Freddie. Книгата ще включва и CD с рядко интервю на Mary Turne, в което изпълнителят отговаря на въпроси свързани с неговия звезден живот. На 24-ти септември на DVD ще бъде издаден и едноименен документален филм, който ще включва неизлъчвани досега архивни кадри на Queen. Откъс от него с ексклузивни интервюта от всички участвали в създаването на записа, можете да видите още сега.

 

 

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още музика