Още участници в SPIRIT of Burgas

 

DJ NoNames,и SKILLER, Audio feat. MC Stapleton в малките часове на главната сцена

 

 

Две седмици преди началото на най-очаквания фестивал в България SPIRIT of Burgas станаха ясни и последните детайли около главната сцена. Ето и имената, които ще се погрижат за безупречното ни настроение в малките часове на нощта.

 

 

С тежката задача да се появи след The Prodigy на 4 август ще се нагърби диджеят на британските грайм и хип-хоп изпълнители Foreign Beggars – DJ NONAMES. Заедно с него на сцената в събота ще се качи световният бийтбокс шампион – SKILLER, а съвместната им работата от близкото минало с Foreign Beggars обещава изпълнението да бъде повече от интересно.

 

 

По традиция на фестивала има отредено специално място за почитателите на дръм и бейс музиката. Гости на петото издание на SPIRIT of Burgas ще бъдат една от най-проспериращите британски групи – Chase & Status.

 

 

За любителите на ърбан културата това обаче няма да е всичко. Специален сет в неделя през нощта ще направи един от любимците на българската публика – AUDIO (UK), който ще си партнира с MC STAPLETON. Първата среща на Audio с електронната музика е в началото на 90-те в радио шоуто на Colin Dale и Colin Favour по радиостанция Kiss 100. Още на мига Audio осъзнава, че връщане назад няма и прегръща ъндерграунд семейството на дръм енд бейс музиката. Надъхан да започне кариера като DJ, той започва да пуска по клубове из Лондон. Продуцирането е следващата логична стъпка и Audio се превръща в основен продуцент зад Resonant Evil, а това довежда до много възможности за диджействане. Днес Audio „потрошава” всички денсинги из цяла Великобритания и Европа и е резидънт диджей на "Therapy Sessions" партита по цял свят.

 

 

Както всяка година, водещата родна бас организация HMSU ще застане зад най-значимото музикално събитие в България и ще предложи две от перлите в селекцията си - Ogonek и Mocks. Hard Music and Sounds United (H.M.S.U.) е музикално движение с цел да популяризира дръм енд бейс културата като цяло, а наред с това да приобщи нови почитатели към публиката си.

 

 

В първия ден от фестивала заедно с участието на CASPA ще можем да видим и чуем българската дъбстеп организация – PLATFORM. Основните артисти в организацията – Basscatz (Jamez Bongg и Monk) и Soundforia обещават да „размятат“ няколко дека на сцената и да завършат петъка подобаващо.

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

яко

Още музика