Save the Nation

 

Royal Republic издават нов албум

 

 

Енергия. Емоция. Талант. Стил. Егоцентризъм. Най-великите рокендрол банди в света успяват благодарение на комбинация от някои от тези важни съставки, а Royal Republic притежават всичко това, даже в изобилие. Сформирана в Малмьо, Швеция, в края на 2007 година от лудата глава, фронтмена Adam Grahn, тази осемкрака мелодична машина успява в последните няколко години бързо да набере скорост и да се прочуе по света, инжектирайки така нужната доза самоувереност и упоритост в изтощената  рок сцена.

 

 

Допълнена от китариста Hannes Irengård, басиста Jonas Almén и барабаниста Per Andreasson, Royal Republic експлодира на музикалната сцена с дебютния си албум “We Are The Royal” през 2010 година. Изпълнен с наелектризиращи, остри като бръснач рифове и пулсиращи ритми, албумът изобилства от безумно закачливи химни като “Tommy Gun”, “The President’s Daughter” и жизнерадостната и похотлива “Underwear”.

 

 

След издаването на “We Are The Royal”, шведите изнасят смайващата цифра от 350 лайв концерта, могат да се похвалят с платинен сингъл в родната си страна (заразното парче “Tommy Gun”) и успяват да покорят всевъзможни зали и безброй фестивали в цяла Европа и извън нея. Две години по-късно бандата е готова да представи своята втора дългосвиреща творба, освежаващ и поразително различен нов албум, озаглавен “Save The Nation”.

 

 

“Бързо осъзнахме, че имамe нужда от по-динамичен втори албум”, казва Grahn. “Хората отчасти ни харесаха заради това, че нямаше никаква динамика в първия ни запис. Беше само “Aaaargh” през цялото време. Но всички ние сме изключително разностранни музиканти. Със “Save The Nation” не променяме звука, просто имаме много повече какво да предложим и искахме да разширим обхвата от възможности. В деня, в който позволя на някой друг да ми казва как звучи Royal Republic, ще започна да убивам хора”.

 

 

Непосредствено след излизането на “Save The Nation”, Royal Republic отново ще се отправят на път, настървени да разпространят своя необуздан звук във възможно най-много нови територии и да зарадват хилядите фенове, които пропуснаха при  предишната си обиколка по света. Няма начин да бъде объркан начинът, по който звучи бандата. Royal Republic са отново тук. Всички приветстват новите крале на рокендрола.

 

 

Има хора, които все още не са ни чували. Има места, на които не сме били и толкова много неща, които да се случват”, признава Grahn. “Има много места, които предстои да покорим. Обичаме да свирим в малки клубове и винаги ще го правим, но също харесваме да излизаме и в по-големи зали и стадиони, така че искаме да правим и двете. Идваме за всички!”

 

 

Албумът “Save The Nation” на Royal Republic ще бъде на музикалния пазар от Орфей Мюзик, изключителен лицензиант на Warner Music International.

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още музика