Next To Me - номер едно в британските плейлисти

 

Дежавю

 

Emeli Sande се завърна на първото място в британския еърплей чарт. Вторият й сингъл Next To Me веднъж оглави класацията на Radiomonitor в началото на март като измести Domino на Jessie J. Сега ситуацията се повтаря и Emeli отново избута Domino от първото място. Next To Me е общо две седмици на номер едно.

 

В доминирания от жени ТОП 5 Olly Murs e единственият представител на силния пол и въпреки че бележи спад, Oh My Goodness e сериозен претендент за първото място следващата седмица. Шансове има и Part of Me на Katy Perry, както и Starship на Nick Minaj. Конкуренцията е силна и от страна на песента, която втора поредна седмица е най-продаваната на острова – Call Me May Be. Carly Rae Jepsen прелита 17 места, за да достигне номер 6.

 

 

Нейният фен и сънародник Justin Bieber влиза в ТОП 40 на радиостанциите направо от 25-тата позиция и Boyfriend e най-доброто ново попълнение в изброяването.

 

 

Вече утвърденият в Америка  We Аre Young на Fun.  вече набира скорост и във Великобритания като с близо 26 милиона импресии влиза на номер 28.

 

 

Ако нямате идея какво е това  „песен  - протест”  трябва да чуете Ill Minors на Plan B. Парчето изразява реакцията на артиста от бунтовете в Лондон през 2011. Според него те са следствие липсата на адекватна грижа от страна на обществото към младежите от гетата. Тракът е включен в във филма със същото заглавие, режисиран от самия Plan B. Ill Minors достигна номер 6 в чарта за продажби, а в еърплея влиза в ТОП 40 на номер 32.

 


Ето и трите най-излъчвани хита във Великобритания за миналата седмица според Radiomonitor: 

 

1. Emeli Sande - Next To Me

 

 

2. Katy Perry - Part Of Me

 

 

3. Olly Murs - Oh My Goodness

 

 

 

Още музика