Най-доброто от DJ Shadow в специлани компилации

 

Изминаха 16 години от издаването на дебютния му албум

 

 

Тази есен музикалният лейбъл Island Records ще издаде колекция с хитовете на един от най-влиятелните и креативни изпълнители за изминалите 2 деситилетия -  DJ Shadow.

 

 

На 3-ти септември на пазара и в iTunes България ще излязат албумът и двойният винил Reconstructed: The Best of DJ Shadow, както  и луксозният бокссет Reconstructed: The Definitive DJ Shadow. За изненада на всички фенове на Shadow,  в новите издания ще бъдат включени две нови парчета , както и поп шедьовъра "Listen", с участието на легендарния вокалист Terry Reid.

 

 

"Никога не е лесно да резюмираш цялата си кариера в един единствен запис. Въпреки това, бокссета се доближава доста до целта. Това е категоричният, завършен документ на музиката, с която съм най-известен", споделя самият изпълнител.

 

 

През 1996-та година, Josh Davis (DJ Shadow) промени завинаги музиката с дебютния си албум Entroducing. Създаден изцяло от семплинги, албумът представлява нечуван дотогава и уникален по рода си запис. Не след дълго, талантът започва работа по успешния албум на  U.N.K.L.E. - Psyence Fiction. Така той колаборира не само с James Lavelle и Tim Goldsworthy, но и с имена като Thom York, Ian Brown и Richard Nshcroft.

 

 

Чети: Pink ще участва на MTV VMA 2012

 

 

През 1998-ма излиза албумът Pre-Emptive Strike. Следват го The Private Press (2002), The Outsider (2009) и The Less You Know, The Better (2011), определен от сп. Stool Pigeon като "доказателство, че той (DJ Shadow) е истински семплинг гений".

 

 

16 години след издаването на дебютния албум на DJ Shadow, неговото новаторско звучене продължава да представлява интерес за всички фенове на инструменталния хип-хоп. Чуйте сега някои от най-големите хитове на DJ Shadow в YouTube

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още музика