Karen O записва песен за Disney

 

Парчето звучи на финалните надписи на филма “Strange Love”

 

 

Karen O е авторката на оригиналната музикална тема, която ще озвучава финалните надписи на един от най-дългоочакваните филми тази година -  Frankenweenie на Disney, режисиран от Tim Burton. “Strange Love” ще бъде включена във Frankenweenie Unleashed! – компилация от 14 парчета с музика, вдъхновена от филма, като някои от песните са част и от самия филм. Frankenweenie Unleashed! ще излезе на 25 септември 2012. В България сборният албум ще бъде разпространяван от Анимато мюзик/EMI.

 

 

 

 

Като певица и композитор, както и вокал на рок бандата Yeah Yeah Yeahs, Karen O е правила множество колаборации със световни изпълнители и актьори през последните 10 години, сред които Spike Jonze, Trent Reznor, David Lynch, Flaming Lips, Barnaby Clay, Carter Burwell и много други. Карен създава музиката към известния филм от 2009 г. Where The Wild Things Are (с Carter Burwell) и е съ-автор на песента All is Love (с Nick Zinner), която е номинирана за Грами и Златен глобус за Най-добра оригинална песен към филм. В началото на тази година Karen изпя вокалите в кавъра на Led Zeppelin, “Immigrant Song”, продуциран от Trent Reznor за кино хита на David Fincher, The Girl With The Dragon Tattoo.

 

 

Karen O коментира пред Rolling Stone: “Tim [Burton] искаше необикновена и безусловна любовна песен. Вдъхновението ми дойде от вторичната, задна линия на филм на ужасите, която се появява от време на време във фабулата. Стилистично тръгнах в посоката на екзотиката и сатиричните балади на Древна Гърция, защото в музиката от тази епоха има закачка и настроение. Получи се добра любовна песен за край на филм! Frankenweenie е толкова специален, за мен е невероятна чест да участвам в него.”

 

 

 

 

Вторият музикален проект, свързан с филма Frankenweenie, а именно саундтракът към него е написан от номинирания за Оскар и награден с Грами композитор Danny Elfman. Той също ще излезе на 25 септември 2012. В последните няколко години Elfman се утвърди като един от водещите композитори на филмова музика в Холивуд и е създал повече от 50 саундтрака, сред които и за: Dark Shadows, Alice in Wonderland, Charlie and the Chocolate Factory, Milk, Chicago, Batman, Spiderman, Men in Black trilogy, Edward Scissorhands and Pee Wee's Big Adventure.

 

 

 

 

Frankenweenie – сърцераздирателна история за едно момче и неговото куче, е режисиран от креативния гений Tim Burton (Alice in Wonderland, The Nightmare Before Christmas. След като неочаквано губи любимото си куче Sparky, малкият Victor се уповава на силата на науката, за да съживи приятеля си...само с леки промени. Той се опитва да скрие домашно създаденото си ново творение, но когато Спарки излиза, съучениците на Victor, учителите и целият град разбират, че връщането към живота може да има чудовищни измерения.

 

 

Анимираният филм Frankenweenie е заснет в черно-бяла бленда и е пригоден и за 3D -  така класическият стил ще може да бъде преживян по съвсем различен начин. Представен от Disney, Frankenweenie е режисиран от Tim Burton, продуциран е от Tim Burton и Allison Abbate, сценарият е създаден от John August по оригинална идея на Tim Burton. Премиерата на филма в България е на 4 януари 2013 г.

 

 

Чети: Най-доброто от DJ Shadow в специлани компилации

 

 


Освен песента на Karen O - “Strange Love,” колекцията Frankenweenie Unleashed! Съдържа оригинални песни и кавъри, вдъхновени от филма на изпълнители като: Neon Trees, Mark Foster, Plain White Ts и Kimbra.

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още музика