Sziget 2012 – по-цветен и от Гластънбъри!

 

Завърши 20-тото юбилейно издание на Sziget

 

 

Фенове от над 60 държави се събраха в Будапеща в последните 8 дни, за да създадат едно магическо общество в глобалния град, наречен Sziget. Феновете бяха забавлявани от изпълнители от над 43 държави, доказвайки още веднъж, че това събитие е може би най-интернационалният музикален фестивал! С 3 подгряващи дни и 5 нормални, 20-тото издание на Sziget се превърна в своеобразна фестивална ваканция за чуждестранните фенове на фестивала!

 

 

„Общият брой на посетителите тази година е малко по-малък в сравнение с миналата година, но все пак, в настоящия икономически климат, не сме и очаквали нещо повече. Въпреки това Sziget 2012 без съмнение пожъна артистично и финансово абсолютен успех”, казва Кароли Герендай, основател и генерален мениджър на Sziget.

 

 

 

 

Sziget бързо се превърна в модел за подражание за други събития, затова всяка година кани все повече гости от други фестивали. През 2012-та, общо 30 фестивала, включително Roskilde, EXIT и Paléo изпратиха техни представители на Sziget, за да почерпят свежи идеи, което е истинска чест за нас.

 

 

Голям шум се вдигна около Майкъл Ийвис, 76-годишната легенда на музикалната индустрия, който прекара цели 3 дни на събитието заедно със своята съпруга. Това беше тяхното първо посещение на Sziget и изглежда, че се забавляваха доста, заявявайки: „това е един фантастичен фестивал, по-цветен дори от Гластънбъри”.

 

 

Изглежда всички гости, занимаващи се професионално с музика, се съгласиха с факта, че наградата за „Най-голям голям европейски фестивал” е попаднала в правилните ръце тази година... В ръцете на Sziget!

 

 

 

 

Повече от 60 места за забавление очакваха посетителите на Sziget и можем да ви уверим, че има едно сигурно нещо: тази година дори старите фенове трябваше да научат фестивалната карта отново. Освен големите сцени, Sziget винаги е предоставял страхотна не музикална програма на малките сцени и палатки. Сред най-интересните места за забавление бяха комплексът Cultural Zone, гигантското виенско колело Sziget Eye и мястото, посветено на Олимпийските игри Olympic Fan Club. 20-тото издание на събитието беше със сигурност радост за окото, представяйки визуални инсталации, специални светлинни дизайни, гигантски дървени статуи и изобщо, всичко, което въображението  може да си представи.

 

 

Благодарение на съвместната работа с YouTube, Sziget се докосна до милионите фенове, които не успяха да бъдат на мястото на събитието тази година. Официалният YouTube канал на фестивала излъчи на живо повече от 50 концерта от 3-те най-големи сцени, пренасяйки зрителите в магическата атмосфера на любимия фестивал.

 

 

Остров Обудай бързо възвръща образа си на обществен парк. Повечето от сцените ще бъдат прибрани в рамките на следващите 5 дни, след което, до 3 седмици мястото ще бъде изчистено напълно и ще започне поставянето на нова тревна площ.

 

 

Организационният екип е горд с факта, че събитието все още е любимо на феновете, създавайки за 20-ти пореден път най-пъстрото Sziget общество!

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Шоу