Sziget - над 4 милиона гледания в Youtube

 

Благодарение на YouTube Live Stream аудиторията на 20-тото издание на Sziget нарастна 11 пъти

 

 

За първи път в своята история фестивалът Sziget отвори врати не само за посетители на място, но и за феновете от целия свят, които не успяха да присъстват на събитието. Изпълненията на живо на официалния канал на Sziget в Youtube отразиха 55 концерта на три от най-големите сцени в 5 поредни дни. Концертите събраха повече 4 милиона гледания на живо от целия свят, като по този начин направиха Sziget едно от топ събитията, предавани на живо в YouTube в Европа. 

 

 

Фестивалът Sziget, официално признат за „Най-добър голям европейски фестивал”, е горд да обяви ключовите си постижения за тази година: надхвърлянето на 4 милиона гледания на живо; първият live streaming, предаван от Унгария; посрещането на своя 6 милионен фен и отбелязването на 20-тата си годишнина!

 

 

Десетте държави с най-много посетители на live streaming-а извън границите на Унгария са: Белгия, Чехия, Франция, Великобритания, Гърция, Холандия, Полша, Русия и Испания. В допълнение, официалният канал на Sziget в YouTube получи над 60 000 коментара чрез Google+, Facebook и Twitter, показвайки, че феновете наистина са били ангажирани по време на предаванията на живо.  

 

 

Феновете на хубава музика от всички кътчета на света имаха възможност да се насладят на живи изпълнения не само от международно признати банди като Placebo, Korn, Hurts, Deus, The Ting Tings, Горан Брегович и Емир Костурица, но също така и на местни банди като Tankcsapda, Quimby, Compact Disco и Yonderboi.

 

 

„Огромното количество хора по света, гледащи Sziget надхвърли и най-смелите ни мечти! Броят гледания ясно показва, че Sziget има истинска международна аудитория не само в Европа, но и в целия свят” – казва Кароли Герендай, основател и генерален мениджър на Sziget. 

 

 

А ако сте пропуснали някои от изпълненията, може да се насладите на клиповете, качени на официалния канал на Sziget в YouTube: http://www.youtube.com/user/szigetofficial?feature=results_main

 

 

Тазгодишното издание на любимия фестивал завърши, но официалният канал на Sziget в YouTube ще топли сърцата на феновете на хубавата музика чак до следващата година!

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Шоу