Благотворителното футболно шоу на MTG наближава

 

Христо Стоичков, Любо Пенев и Илиан Илиев излизат срещу световни футболни звезди

 

 

За четвърта поредна година Нова ТВ ще събере едни от най-големите имена на родния и световен футбол в благотворителния мач на звездите, част от инициативата MTG United for Peace. Звездната среща ще се състои на 13 септември, 19.00 ч., на националния стадион „Васил Левски”, а събраните средства ще бъдат използвани за образование в спортни училища на деца, лишени от родителски грижи.

 

 

Христо Стоичков, Любослав Пенев, Гошо Гинчев и Илиан Илиев са само част от играчите, които ще представляват родния тим, предвождан както всяка година от министър-председателя Бойко Борисов.

 

Срещу тях на терена ще излезе отборът на MTG в състав Торе Педерсен, Видар Рисет, Ерланд Йонсен, Ян Ааге Фьортофт,  Крейг Хигнет, Вив Андерсън, Брайн Дийн и Джими Картър. Освен футболните емоции, част от благотворителната инициатива ще бъдат и звездите на музикалното шоу „X Factor”, които също ще подкрепят каузата.

 

 

 

 

Билетите на цена 5 лв. за възрастен и 1 лв. за деца до 14 години вече са в продажба и могат да бъдат закупени в мрежата на Eventim, както и на централната каса на националния стадион „Васил Левски”.

 

 

Събраните от ВИП мача средства ще бъдат използвани за дарителски фонд, определен за спортни стипендии за деца в неравностойно положение от цяла България. До този момент, благодарение на инициативата, общо 37 деца са получили стипендии за обучение в спортни училища, като занапред още бъдещи спортни таланти ще бъдат включвани в програмата.

 

 

Чети и: Jeremy Scott със свежа линия за Adidas

 

 

Както всяка година, Мачът на звездите ще бъде предшестван и от традиционния футболен турнир за деца в неравностойно положение на възраст между 12 и 14 години. Победителят в него представя България на Световната купа на мира в Осло, инициирана от MTG и свързана с обявяването на Нобеловата награда за мир. На големия финал в норвежката столица миналогодишните шампиони – децата от дом „Милосърдие” в Лом, класираха страната ни на престижното трето място.

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Шоу