Още две представления в Sofia Dance Week

 

Mайстори на съвременния танц от Aвстрия и Испания се включват във фестивала

 

 

Пъстрата програма на Sofia Dance Week 2012 се допълва с още две представления, изследващи по свой собствен начин човешкото тяло като артистична експресия. Българската публика ще има удоволствието да се срещне с гледните точки на двама истински майстори на танца – Крис Хeринг от Австрия и Томас Нуун от Испания.

 

 

За най-отдадените фенове на фестивала организаторите от Sofia Dance Week обявяват и пускането на специални пасове за тазгодишното издание: „Full Festival Pass”, който Ви дава достъп до всички представления от програмата (с изключение на представлението, предназначено само за деца Negative Varieté).

 

 

 

 

Крис Хeринг със своята трупа Liquid Loft ще представи забележителния спектакъл Talking Head (Говореща глава), отразяващ иронията на виртуалното общуване, което все повече измества личния, истински социален контакт.

 

 

Машината от социални мрежи увлича танцьорите, които във формата на танц постоянно произвеждат нови и нови образи  чрез уеб камерата. Вдъхновени от научната фантастика и киборг теориите, работата на Liquid Loft говори за промяната на нашите възприятия и тела, предизвикани от развитиетo на визуалните медии и ежедневната употреба на технологиите. Постановката Talking Head ще се играе на 30 септември от 20.00 часа в зала 2 на НДК. Тя се осъществява с любезното съдействие на Посолството на Австрия в България.

 

 

Най-новите си постановки Glitch и Bound ще покаже в София хореографът Томас Нунн.

 

 

Снимка: Mat Hale

 

 

Запазена марка на Нуун е изследването на границите на техническите възможности на тялото. Спектакълът се състои от две контрастиращи части, а органичният, почти животински танц на изпълнителите отключва емоционалността на публиката, като кара предните редове да вибрират.

 

 

Чети и: Рут с премиера на нов диск

 

 

Glitch изгражда модели на движение и поведение, които пораждат очаквания, след което ги разрушава, а Bound се занимава със свободата на интерпретацията.  Използвайки тялото като медиум и медиатор на значения, Thomas Noon Dance осъществява мисията си съвременният танц да достигне до широка публика и да въздейства на едно лично, интимно ниво. Спектакълът ше е състои на 2 октомври от 20.00 часа в зала 2. Спектакълът на Thomas Noone Dance гостува на Sofia Dance Week с подкрепата на Институт Сервантес-София и Испанското посолство в България.

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Шоу