България размаза Румъния в невиждана Драг надпревара

 

Финалният 3ти Кръг на Кондофрей Драг Челинж ще се проведе на 6 и 7 Октомври

 

 

На първи и втори септември се проведе дългоочакваният Втори Кръг от Кондофрей Драг Челиндж на летище "Sofia West" край Радомир. "Никога досега не сме виждали по интересни гонки и участници" коментираха зрители и фенове на мероприятието. Над 180 автомобила застанаха срещу стартовия светофар и записаха над 1000 отделни старта през двата дни, като публиката наброяваше над 4000 човека.

 

 

Главната атракция отново бяха участниците от Румъния, като този път те бяха дошли с над 25 подготвени автомобила. За нещастие обаче, най-бързите представители на Румъния отново имаха технически проблеми и късметът пак се падна при Българският отбор който успя да спечели купите почти до една. Един от българските участници даже скандираше незабравимата реплика "Господ е българин" след като двигателят му буквално се взриви на средата на трасето, но въпреки това знаеше че купата отива при него, поради фалстарт от страна на румънският му съперник.

 

 

 

 

Главен спонсор на мероприятието бяха маслата ENEOS като участниците получиха награди и от Monster Energy, Warren Oil, Madness Motorsport, Heed 91, BMW клуб България и Top Gear BBC.

 

 

 

Чети и: Nike XXX Collection Pearl

 

Българските организатори са обещали, че ще поемат част от разходите за транспортиране на 18 български коли до Тулча, Румъния за надпреварата на 15 и 16 Септември за да дадат възможност за реванш на съседите ни. Ако не там, то очакваме завръщане на румънския отбор по драг рейсинг на българска земя за финалният 3ти Кръг на Кондофрей Драг Челинж който ще се проведе на 6-7 Октомври , отново на летище Sofia West край Радомир.

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Шоу