Moonspell утоляват жаждата с десетки литри вода

©Paulo Moreira

 

Португалските готик метъл легенди ще забият в София на 1 октомври

 

 

Култовите португалски готик метъли Moonspell ще свирят на 1 октомври в столичния клуб “Blue Box”. Концертът на португалците в София ще е последният от краткaтa им балканска обиколка , след което ще се отдатат на заслужена почивка преди отново да тръгнат на турне през ноември.

 

 

По-малко от две седмици до готик събитието на есента, Moonspell изпратиха и изискванията си към организаторите. Сред желаните от групата продукти за бекстейдж зоната преобладават напитките. Само за една вечер португалците за поискали над 50 литра минерална вода, както и обилни количества бира Guinness. Fernando Ribeiro и компания залагат и на добре познатото им португалско вино.

 

 

На 1 октомври, сцената в "Blue Box" ще бъде преобразена в същински готически храм, със зрелищни декори, вдъхновени от обложките на последните издания на Moonspell “Alpha Noir” и “Omega White”.

 

 

Групата споделя, че концертът им в София ще включва както всички обичани от феновете класики, така и парчета от последния албум на Moonspell.

 

 

Чети и: "Bad Rain" е новият сингъл на Slash

 

 

Лисабонските готик метъли се събират през 1992 и за съвсем кратко време си създават култов статус на една от най-отличителните метъл групи от Португалия. Групата е единствената метъл банда, достигнала първа позиция в класацията за албуми в страната си и се радва на огромен успех в цяла Европа. Концертите на Moonspell се славят с неповторимата си дарк атмосфера и перфектно изпълнение.

 

 

Наскоро излезе и дългоочакваният девети студиен албум на Moonspell “Alpha Noir”. Албумът е може би най-мрачната и атмосферична творба на португалците досега, едно своеобразно завръщане към корените, нопомняща музиката на групи като Type O Negative и The Sisters of Mercy.

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Шоу