България става част от световната премиера на Celebration Day

 

Легендарният концерт на на Led Zeppelin ще бъде прожектиран на 21 октомври в кино Арена 

 

 

Феновете на здравия rock‘n‘roll у нас имат шанса да заемат почетно място в историята на музиката. Легендарният концерт Led Zeppelin Celebration Day пристига в кино Арена на 21 октомври (неделя) от 19:30 часа.

 

 

България е част от световната премиера на концерта, влязъл в рекордите на Гинес с “най-търсеният билет в историята на рок музиката“. Заедно с излъчванията в Лондон, Лос Анджелис, Ню Йорк и много други градове в цял свят, рокфеновете в България, ще могат да видят своите кумири в градовете София, Пловдив, Варна, Стара Загора, Плевен и Велико Търново само в дигиталните зали на кина Арена.

 

 

На 10 декември 2007 година Led Zeppelin се качват на сцената на лондонската O2 Arena, за да изнесат трибют концерт в чест на своя скъп приятел и основател на Atlantic Records, Ahmet Ertegun. Това, което последва, е над двучасово шоу, в което бандата представя своя знаков рокендрол, с който успява мигновенно да стане част от легендата на Led Zeppelin.

 

 

Към основните членове - John Paul Jones, Jimmy Page и Robert Plant – се присъединява и Jason Bonham, синът на покойния барабанист на групата John Bonham, за да изпълнят заедно 16 песни от техния богат каталог, включително и ключови парчета като “Whole Lotta Love”, “Rock And Roll”, “Kashmir” и “Stairway To Heaven”.

 

 

Чети и: Q-Check ще представят новото си видео с голям концерт

 

 

Въпреки че 20 милиона души са заявили желание да закупят билет за шоуто, първото хедлайнерско шоу на бандата от 27 години е гледано само от 18 хиляди притежатели на билети, които са били достатъчно големи късметлии да си осигурят места чрез световната лотария.

 

 

Филмът Celebration Day ще види световна премиера от Omniverse Vision на 1 500 екрана в над 40 територии на 17 октомври. Кино прожекциите ще бъдат последвани от премиери в Лондон, Лос Анджелис, Ню Йорк и други големи градове. Билети за публичните прожекции ще бъдат на разположение от 13 септември чрез ledzeppelin.com.

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Шоу