Balkan Beat Box се завръщат у нас с нов албум

 

Създателите на хита Bulgarian Chicks ще представят у нас тавата си "Give"

 

 

На 25 октомври в Зала 3  на НДК Balkan Beat Box отново ще завладеят българската публика с мощен арсенал от балкански фолклор, цигански пънк ритми, танцувална електроника, реге, дъб, рага и хип-хоп. Тамир, Томер и Ори  се завръщат у нас точно година и 2 месеца след първото си гостуване в София.

 

 

Balkan Beat Box е група със световно признание, дължащо се на необичайния и уникален стил, който създават и на посланията, които отправят. Музиката им е срещата между Manu Chao, Горан Брегович, Asian Dub Foundation, Gogol Bordello и Shantel, а ефектът от  живото им представяне е опияняващ коктейл с позитивно заредени мелодии от всяка една музикална култура на земното кълбо.

 

 

 

 

Новият проект Give от 2012-а, който ще представят в България, е с по-засилено електронно звучене и по-безкомпромисна позиция срещу това, в което се превръщат хората, водени от политическите режими ( Political Fuck , Enemy in Economy),  властващ капитализъм и корпоративната алчност на компаниите по света (Money, Porno Clown и Minimal).

 

 

С пилотното видео към парчето Part of The Glory  от новия албум,  Balkan Beat Box засягат и проблема как хората се възхищават чрез социалните мрежи и Youtube на музикалния или танцувален талант на хиляди  емигранти, а в реалния живот ги игнорират, използват да вършат мръсната работа, потискат или заобикалят все едно не съществуват.

 

 

 

 

Интересна подробност е, че покрай записите на албума и тримата членове на групата стават бащи. Те обясняват как това ги е накарало да се замислят в какъв свят израстват и ще живеят децата им, дало им е ясната идея, че те се борят в името на нещо конкретно, а не просто срещу всичко.

 

 

Чети и: Съквартирантите подозират, че Люси и София са гаджета

 

 

Организаторите от Event Ease спазват обещанието си да доведат горещата група отново, след като първото им участие у нас бе прекъснато от срив в тока, който изгори основния озвучителен пулт. Всички, на които са преиздадени билетите миналата година между  29.08.2011 до 02.09.2011 в клуб Порк Пай и до 25.09.2011 в централния офис на Еventim, ще могат да гледат бандата без да закупуват нов билет и само след предоставяне на преиздадените билети на входа на залата.

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала

Още Шоу