Reggae is Good for You! с балкански привкус

 

БГз и хърватите Balkan`s Hi-Fi са първите есенни гости на поредицата партита

 

 

Поредицата партита Reggae is good for you! стартират сезона с акцент върху балканския принос към ямайската музика на 19 октомври в малката зала на Mixtape 5!

 

 

Специален гост на първото есенно издание ще бъде българската ска-фънк-реге банда БГз, която ще представи официално втория си албум "Ново начало". Наследник на страхотния им първи едноименен диск от 2010-а година, той включва още по-зареждаща доза калифорнийско реге и ска звучене, много фънк и запазената марка - зарибяващи и забавни рими.

 

 

 

 

Международният гост на Reggae is good for you! ще бъде хърватската саундсистема Balkan`s Hi-Fi – едно от малкото имена от региона, които редовно са в програмата на престижни форуми, като Outlook Festival, EXIT и т.н. С над 10 години опит зад гърба си и турнета из цяла Европа, Balkan`s Hi-Fi са автори и на първата компилация, в която са включени само балкански реге изпълнители - Balkanfarraj vol 1 & 2, издадена от сръбския EXIT Festival и промотирана на Montreux Jazz Festival.

 

 

На първото си участие у нас те ще предложат сет с ексклузивни дъбплейтове, реге, дъб и джънгъл, а специалната изненада, подготвена за родната публика, ще бъде колаборацията им с български изпълнител - Zafayah от Roots Rocket!

 

 

Чети и: Люси и Камелия се целуват в Къщата

 

 

За доброто настроение на публиката ще се грижат и екипът на студентското радио Реакция, и водещият на Jamaica Air Force Radio Show и организатор на вечерта - selector Lazy Face.

 

 

Reggae is good for you! са поредица от партита, които представят най-доброто от съвременната реге, дъб и ска сцена. В първите издания от серията гости са били изпълнители от България, Македония и Бразилия.

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

 

Още Шоу