Southwick представят първия си студиен албум

Снимка: Димитър Варийски

 

Премиерата на „От плът и фънк“ ще на 8 ноември в Sofia Live Club

 

 

На 8 ноември от 22:00 часа генераторите на модерен фънк с български произход – Southwick, ще представят първия си студиен албум в Sofia Live Club. Момчетата са част от обещаващия музикален  лейбъл  Music Clinic Records, с чиято подкрепа първият им диск скоро ще е факт.

 

 

Както самите музиканти споделят: „Много сме щастливи, че работим по албума с „Клиниката“. Искахме да намерим по-модерен звук и в същото време да пренесем специфичната атмосфера, която създаваме по време на лайв. Благодарение на тях го постигнахме.“

 

 

„От плът и фънк“ ще предложи плътно съдържание с истински и неподправен фънк. Именно съдържанието носи плътността на звученето на музиката в албума, която изпълва цялото пространство и оставя трайни следи в съзнанието на слушащия я.

 

 

На 8 ноември на живо ще бъдат представени и 14-те песни от новия диск, като голяма част от тях ще бъдат изпълнени пред публика за първи път. До момента те са били достояние само на хората, участвали в записите заедно с бандата.

 

 

Southwick са изпекли част от албума в студио „Пекарната“, а другата половина от парчетата са записани в Headline. „От плът и фънк“ е миксиран и мастериран от Тони Рикев (Wah Tony) и Илин Гривишки (DJ Ilko).

 

 

Отговорни за добрия звук на фънк машината Southwick са:

 

 

Божидар "TromBobby" Василев – тромбон, вокали

 

Денис Попстоев – алт саксофон

 

Михаил Филипов – клавишни

 

Волен "VoLion" Милчев – вокали

 

Деян Илиев – барабани

 

Симеон Петрунов – бас китара

 

Александър Славчев - китара

 

 

 

След като посланиците на модерния фънк спечелиха феновете на всички големи фестивали и добри събития в България, на 8 ноември те ще предложат на публиката в клуба резултата от своя творчески, фънки поглед към света на музиката, смесвайки удоволствието от качествения звук и истинското забавление.

 

 

Чети и: Бони напусна Къщата на VIP Brother

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Шоу