"Мистерията на българските гласовe" преди Горан Брегович

 

Концертът ще е на 29 ноември в София

 

 

Кръстникът на Балканската музика Горан Брегович, идва за самостоятелен концерт в София на 29 ноември в зала “Арена Армеец” заедно с неговия “Оркестър за Сватби и Погребения”.

 

 

Вече са известни и артистите, който ще подгряват дългоочакваното събитие. Eдна от най-големите музикални гордости на България, Мистерията на Българските Гласовe, ще заплени публиката с красивите си вокални хармонии и ще ни подготви за музикалния празник, какъвто е всеки концерт на Горан Брегович.

 

 

Мистерията ще излезе на сцената на “Арена Армеец” в 19ч. Час по-късно, точно в 20ч. Оркестър за Сватби и Погребения и неговия майстор диригент Горан Брегович, ще нажежат до червено обстановката в залата.

 

 

Феновете на Горан Брегович ще могат да чуят любимите си хитове от албумите и саундтраковете му, както и песни от последния албум на Горан “Alkohol”.

 

 

 

 

Горан Брегович е отговорен за хитове като “Mesecina” и “Kalashnikov” и е един от най-значителните автори на филмова музика в Европа. Той е всепризнат като посланик на Балканската музика по света. Има зад гърба си десетки албуми и саундтраци, сред които и култовите записи към филмите “Ъндърграунд” и “Аризонска Мечта” на Емир Костурица, с който си партнират от години насам. В основата на неговия “Оркестър за Сватби и Погребения” стоят циганският духов оркестър, традиционните български полифонии, електрическата китара и огромно настроение и страст.

 

 

Чети и: Southwick представят първия си студиен албум

 


Певиците от Мистерията на Българските Гласове са известни в цял свят,  изпълнявали са над 900 концерта в някой от най-престижните зали в света. Хорът, носител на награда Грами, съчетава традиционна и съвременна българска фолклорна музика и изнася акапелни концерти ръководени от експертното диригентство на Проф. Дора Христова.

 

 

Мистерията на Българските Гласове e една от най-разпознаваемите групи в света, благодарение на характерните си красиви вокални хармонии. 23 жени изпълняват многопластовите акапелни творби, облечени в традиционни носии от различни райони на България.

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Шоу