Блус на испански?

 

Усетете емоцията на 12 ноември

 

 

На 12 ноември столичният Sofia Live Club ще бъде сцена на шестото издание на Sofia Blues Meeting – музикалният фестивал, посветен на блус музиката и блус-културата. Специално участие на събитието ще има испанската банда Mingo & The Blues Intruders, които пристигат в София с подкрепата на Институт Сервантес.

 

 

Доминго Балагер, основател на групата, е сред най-виртуозните хармоникари не само в Испания, но и в света. Започва да свири на хармоника 11-годишен. Първата си група “Caledonia Blues Band”  основава през 1985 г. и в продължение на 10 години покорява с нея много блус-сцени в Испания и Франция.

 

 

През 1995 г. поставя началото на нов проект  – акустичното трио “Bliesville”, чийто репертоар освен собствени композиции включва и уникални интерпретации на  песни на велики блусари като Muddy Waters и Little Walter.

 

 

Следват няколко години с “Blues Blasters” – формация, съчетаваща експлозивността на Chicago-blues с меланхолията на West Coast Blues а след това се появява “The Blues Intruders” – сегашната група на Mingo.

 

 

За посетители на концерта ще бъде интересно да чуят как звучи блусът на испански език и как традиционните испански музикални елементи се съчетават с блус композиции.

 

 

Чети и: Любен Дилов - син ще влезе във VIP Brother

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Шоу