"Чудесата на България" - концерт на 1 ноември

 

В зала 1 на НДК и по БНТ1

 

 

На 1-ви ноември, Денят на народните будители, от 18.30 ч. БНТ1 ще излъчи ексклузивно спектакълът „Чудесата на България”. Зрителите ще видят едно необикновено шоу в зала 1 на НДК, което ни пренесе в най-романтичните и енигматични моменти от историята на нашия народ. Концертът е част от кампанията, в която цяла България гласува за материалното и нематериалното културно наследство.

 

 

Спектакълът разказа вълнуваща приказка за високия принос на българите за развитието на човешката цивилизация. Чрез използването на аудио-визуални ефекти, пленителна музика и танци зрителите ще се потопят във вълшебния свят на българските Чудеса – архитектурни паметници, природни феномени, културни традиции и наследство. Българката Биляна и чужденецът Джон пътуват във времето и попадат в ключови моменти от родната история. В ролите на двамата влюбени влизат актьорите Антоанета Добрева - Нети и Веселин Анчев. По време на романтичното пътешествие ТЯ се завръща към своята изгубена същност, а ТОЙ преоткрива любовта с нова сила.

 

 

Основна роля в епизодите на спектакъла имат българските деца – творци, които подкрепят посланието, че сред най-значимите чудеса на България са хората. Със силните послания на своето творчество, като част от сюжета, на сцената ще излезнат любимите звезди на България: трупата на Нешка Робева – Нешанъл Арт, Акага, Валя Балканска, Николина Чакардъкова, Миро, Ваня Костова, Илия Ангелов, Деа Майсторска - вокална група Бон-бон, Стефан Вълдобрев и Рут Колева, Тоника, балет Веда Джуниър, Перкусионен състав от Национално музикално училище "Любомир Пипков", Талантливи млади художници от Двореца на децата.

 

 

Чети и: Някой ще получи предложение за брак във VIP къщата

 

 

Резултатите от гласуването ще е кулминацията на концерта. Белоградчишките скали спечелиха в категорията за материално богатство на България. Децата от Пловдивско, които изработват кукли от шума завоюваха първото място в категорията за нематериално наследство на страната. Това са символите, които българите искат да видят в ЮНЕСКО.

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Шоу