Dena Live – странен поп от България до Берлин

 

Първи  концерт на българката у нас

 

 

Guardian я определи, като "създание, излязло от съзнанието на сатиричен блогър", а журналистите и феновете се затрудняват дали да я причислят към хип-хоп, поп или хипстър културата.

 

 

Със сигурност Dena е едно от най-любопитните явления на европейската инди сцена в момента, а фактът, че е българка, е само още една причина да е крайно време за първия й голям концерт у нас след излизането на хита Cash, Diamond Rings, Swimming Pools.

 

 

Dena Live ще се състои на 10 ноември от 20.00 часа в Парти център 4KM и на него българската публика ще се запознае с цялата компания, която стои зад проекта – Dena,  Anna G и MPC. Те ще представят уникалния си стил – „странен поп”, смесващ елементи от хип-хоп, денс, алтърнатив, електроника и дори - чалга, със забавни остроумни текстове и иронични послания.

 

 

Деница Тодорова живее в Берлин от 2005 г. насам и преди да започне соловата си кариера, се подвизава като вокал в два от албумите на The Whitest Boy Alive, както и в проекта Tschikabumm.  Dena се ражда преди повече от година и още в първите месеци от създаването си предизвиква интереса на публиката и медиите както в Германия, така и у нас. 

 

 

Истинският успех обаче идва с парчето Cash, Diamond Rings, Swimming Pools и видеото към него – нискобюджетна продукция, снимана на битак в Нойкьолн (квартал в Берлин), където Dena възпява консуматорската култура, докато непринудено общува с хората там и дори успява да продаде стоки по време на една от сцените. До момента парчето има стотици хиляди гледания в каналите за видеосподеляне, а програмата на Dena е запълнена за месеци напред със студийни записи, концерти и преговори с европейски лейбъли.

 

 

Чети и: Спечели покана за концерта на "100 Gypsy Violins"

 

 

До края на годината се очаква и следващият й видеоклип към парчето Thin Rope, което ще е част и от първото й EP, редом с Cash, Diamond Rings, Swimming Pools, Guestlist и 2 ремикса от Robot Koch и Stefan Goldmann. Дебютният й албум е планиран за началото на следващата година.

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

 

Още Шоу