Калина Крумова организира концерт за загиналите на пътя деца

 

„Глас към небесата” ще се проведе на 20 ноември в зала 1 на НДК

 

 

Калина Крумова е един от организаторите на благотворителния концерт в памет на жертвите на пътя „Глас към небесата”, който ще се проведе на 20 ноември в зала 1 на НДК.

 

 

Водещата на „Здравей, България” неведнъж е заявявала ангажираността си с каузата за безопасност по улиците и нееднократно подкрепя различни инициативи в тази насока. На 20 ноември, броени дни след световния ден в памет на жертвите на пътя, на една сцена ще излязат изпълнители от всички жанрове и възрасти. Сред тях са БТР, Графа, Нели Рангелова, Тони Димитрова, Дони и Нети, Поли Генова, ансамбъл Чинари, Калин Вельов и много други.

 

 

„Познавам голяма част от родителите на деца, загинали на пътя”, обяснява ангажираността си с каузата Калина Крумова. „Целта ни е хората да се замислят, да си зададат въпроси и всеки шофьор да носи отговорност, да има човешкото усещане за това да пази останалите. Само така може да се сложи край на войната по пътищата”, коментира водещата на „Здравей, България”.

 

 

Това е вторият поред концерт, посветен на тази кауза, в рамките на половин година. Първият се провежда през месец юни в Бургас в памет на убитата на пешеходна пътека Валя. Този тъжен повод ражда и идеята за кампанията, родила се спонтанно в разговор между Калина Крумова и майката на момичето. Сега инициативата ще се проведе и в столицата под патронажа на кмета на София Йорданка Фандъкова, като отново се очаква да събере голям брой любими български изпълнители и зрители.

 

 

Събраните от благотворителния концерт средства ще се изразходват за провеждането на различни кампании за безопасност по пътищата, както и за освежаване, осветяване, направа и обезопасяване на пешеходни пътеки.

 

 

Калина Крумова е организатор на инициативата заедно с фондация "Безопасни улици от Валя", обединяваща роднини и близки на убити на пътя, както и всички съпричастни към каузата.

 

 

Чети и: Васил Петров, Нети и Янка Рупкина на една сцена

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Шоу