"Дезафинадо" става на 11 години

Снимка: Явор Димитров

 

На 3 декември Sofia Live Club ще бъде озвучен от качествен джаз с южен полъх

 

 

На 3 декември Мирослава Кацарова ще разходи приятелите на латино джаза из цветните улици на топлия юг. Тогава с концерт в Sofia Live Club джаз певицата ще отбележи рождения ден на авторското си предаване по Джаз ФМ радио – „Дезафинадо“,  което навършва 11 години. Събитието е с начален час 20:00.

 

 

„Дезафинадо“ е едно от първите авторски предавания в ефира на Джаз ФМ. To e носител на наградата "Осмата муза" и вече 11 години има свои верни почитатели. От първото си издание през 2001 година „Дезафинадо“ се излъчва по Джаз ФМ радио всяка събота от 11:00 до 12:00 ч. на обяд. Предаването има авторски джингли, изпяти от неговия автор и водещ Мирослава Кацарова и от Петър Салчев.

 

 

Вечерта на 3 декември ще бъде стилно озвучена от композициите в последния албум на Мира „Vuelvo al sur“, които са вдъхновени от радиопредаването й и стилистиката на пиесите, звучали в ефира му през годините.

 

 

“Vuelvo al sur” e универсален и много личен. Той говори на всички езици. Музиката в него създава едно особено приятно усещане, че си у дома, независимо къде се намираш, слушайки я. Това идва от топлината, присъща на юга, към който Мирослава Кацарова ни води с последния си албум - едно пътуване към истинските човешки отношения, близостта и преоткриването на стойностните неща. Пиесите във “Vuelvo al sur” са отличен пример за висококачествен джаз на световно ниво, отворен към хората, сърдечен и топъл – като музиката, звучала и в „Дезафинадо“ през последните 11 години.

 

 

Точно както топлия емоционален джаз, който създава Мирослава Кацарова, всеки неин концерт е много лично и задушевно преживяване за ценители. Тя осъществява един магичен контакт с публиката и независимо колко души има в залата или в клуба, човек винаги остава с усещането, че посланието на Мира от сцената е лично за него.

 

 

Чети и: Никол, Фънки, Багата, Орлин и Къци на финала

 

 

На 3 декември празникът на музиката с южен полъх, топли мелодии и нежни послания ще събере заедно на сцената с Мирослава едни от най-изтъкнатите български джаз музиканти, с които тя работи – Живко Петров, Христо Йоцов и Веселин Веселинов-Еко. И тъй като всеки рожден ден се споделя с приятели, специален гост на празничния концерт, посветен на „Дезафинадо“, ще бъде Петър Салчев.

 

 

Билетите за предстоящото събитие са на стойност 10 лв. и ще се продават на място в клуба на 3 декември.

 

 

 


Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Шоу