20 музиканти от 9 страни участват в дебютния албум на DelPadre

 

Излизането на “Rubi” ще бъде отпразнувано с бурна фиеста в Дома на Киното на 15-ти декември

 

 

На 15-ти декември от 20:00 часа, DelPadre ще представят на живо първия си студиен албум “Rubi” в Дома на Киното в София. Албумът излиза през новия им лейбъл “Rumba Aficionado”, както доскоро се казваха и самите DelPadre. Изборът на заглавие също не е случайно - “Rubi” e познато име за почитателите на латино звука, защото това е заглавието и на първия сингъл от албума.

 

 

Освен ядрото на DelPadre - Христо Коликов-Кристо, Симеон Иванов и Цветан Андреев, в проекта участват общо 20 музиканти от цял свят - Австрия, Коста Рика, Колумбия, Италия, Куба, Унгария, Германия, Испания... и разбира се, България. Именно тук, в студиото на Алекс Нушев, са част от записите на “Rubi”. Другото студио, което има основна роля при създаването на албума, е "White Room Studios" в Залцбург, където Свилен Ангелов е миксирал песните. Мастерингът е правен в Германия. Обложката и художественото оформление са дело на испанския художник Тони Мартинес.

 

 

Песните в “Rubi” са общо 13 и съчетават много различни стилове - от румба, през фламенко версията на “Облаче ле, бяло” и реге, до регетон и балкански фюжън. Албумът ще изненада мнозина и с находчивите и добре замислени кавър версии на известни парчета.

 

 

Един от хитовете в “Rubi” е съвместната песен на DelPadre с Поли Генова - “Bueno”. Поли ще бъде сред гост-музикантите, които ще излязат на сцената заедно с Кристо и компания на 15-ти декември. Друг интригуващ гост, дошъл чак от Ню Йорк, ще бъде известният басист Снежната Сова - Хуан Гарсия.

 

 

Началният час на концерта е 20:00. Билетите са с цена 10лв. и ще се продават в Дома на киното преди събитието, като всеки билет носи на неговия притежател подарък от DelPadre – новия им албум “Rubi”. А по време на коктейла след концерта, всички гости на премиерата могат да получат автограф от Кристо, Цветан и Симеон.

 

 

Чети и: Панайот постави ултиматум на Big Brother

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Шоу