Премиера на ProtoCOOP

 

Българо-корейски проект в сферата на съвременния танц

 

 

ProtoCOOP е международна танцова продукция на Дерида Денс (Derida Dance) в сътрудничество с корейския танцов фестивал (Korea Dance Festival-KDF).

 

 

В проекта участват единадесет танцьора от Южна Корея, получили стипендия за отличното си представяне по време на фестивала и осем български изпълнители, които успешно преминаха през всички етапи на обучителната и тренинг програма Dance PORT Derida, финансирана от Фондация Америка за България.

 

 

До реализиране на проекта се стигна след участието на хореографа на Дерида Денс- Живко Желязков в Корейския танцов фестивал през август  тази година. Живко Желязков беше единствения хореограф от Европа заедно с американските си колеги  Christian von Howard (Аlvin Аiley school) и Gerri Houlihan (American Dance Festival), който в продължение на 14 дни проведе интензивен уъркшоп. Двама от най-добре представители се танцьори получиха стипендия за Американския танцов фестивал (American Dance Festival- ADF), а останалите 12- за Дерида Денс Център.

 

 

Концепцията и хореографията  са на Живко Желязков, а заедно с него в 30-дневния маратон се впускат 19-те танцьора, асистентът Джънгин Лий от Южна Корея,  продуктивният музикант Иван Шопов, известен с псевдонимите Balkansky и Cooh.

 

 

На 19-ти ноември стартираха репетициите, а резултатът може да бъде видян единствено на 17-ти декември (понеделник), от 19:30 ч. на голяма сцена на Младежки Театър "Николай Бинев".

 

 

Чети и: Бендът на Дизи Гилеспи идва в България

 

 

Xаресайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Шоу