Конча Буйка ще излезе на сцената с 50 музиканти

 

Концертът е утре от 20.00 часа в зала 1 на НДК

 

 

Испанската дива Конча Буйка пристигна в събота и репетира усърдно със София Синфониета оркестра. Утре на сцената на зала 1 на НДК, до нея ще бъдат над 50 музиканта. На диригентския пулт застава един от най-известните испански диригенти Антонио Куенса.
До сега Буйка е пяла в акомпанимент все на големи имена. Много често до нея е осемкратният носител на Грамми, легендарният кубински пианист Чучо Валдес, но утре тя ще посрещне предизвикателството да пее с български симфоничен оркестър. Буйка води със себе си музиканти от Куба, между които майсторът на пианото Иван Мелон.

 

 

Между всички инстументи на симфоничния оркестър ще се вплетат  и типично латиноамериканските звуци на кахон, джамбе, маримба, ча-ча бонгоси, маракаси, различни ударни. Черната перла на испанската музика ще се представи пред българските си фенове с най-доброто от своя репертоар - стари испански песни – фламенко, копла и милонги, но има парчета с чисто джаз звучене. Ще се чуят известните "La Falsa Moneda", "No Habrá Nadie En El Mundo", “La boheme”, “ Volver volver”, и др.

 

 

"Изпълнението с такъв голям оркестър е много отговорно, това е нещо огромно, внушително, цяла катедрала от звуци", казва Буйка. "Ще е страхотно и магнетично", допълва испанската дива, която сп.“Тайм” определя като един от най-великите гласове на планетата.
За голямата сцена Буйка е лансирана от известния режисьор Педро Алмодовар. Той казва: „Когато пее, Буйка ме кара да изтръпвам, нейната отдаденост на музиката веднага покорява.”

 

 

Чети и: Графа представя новия си диск в понеделник

 

 

До момента дрезгавият й тембър не се е съчетавал с български музиканти, така че очакването е още по-силно. С това идва и "заканата" към публиката: "Винаги съм готова. Всички концерти са магични".

 

 

Xаресайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Шоу