Celebration Day на Led Zeppelin

 

Легендарният концерт на групата от 2007-ма за начало на 2013-та

 

 

Страстните почитатели на здравия rock‘n‘roll у нас имат шанса да гледат грандиозното завръщане на най-великата рокендрол група само по bTV на 1-ви януари от 23:30 часа. Това е концертът, на който над 20 милиона фена пожелаха да присъстват, но само малцина имаха този късмет. Led Zeppelin и тяхното легендарно шоу Celebration Day, влязъл в рекордите на Гинес с “Най-търсения билет в историята на рок музиката” ще бъде излъчено екскузивно по българската медия.

 

 

На 10 декември 2007 година Led Zeppelin се качват на сцената на лондонската O2 Arena, за да изнесат трибют концерт в чест на своя скъп приятел и основател на Atlantic Records, Ahmet Ertegun, поднасяйки на присътващите късметлии зрелищно шоу, в което бандата представя своя знаков рокендрол, успял мигновенно да стане част от легендата на Led Zeppelin.

 

 

Към основните членове - John Paul Jones, Jimmy Page и Robert Plant – се присъединява и Jason Bonham, синът на покойния барабанист на групата John Bonham, за да изпълнят някои от най-великите песни от техния богат каталог, включително ключови парчета като “Whole Lotta Love”, “Kashmir”, “Good Times Bad Times”, “For Your Life” и други.

 

 

Въпреки че 20 милиона души са заявили желание да закупят билет за шоуто, първото хедлайнерско шоу на бандата от 27 години е гледано само от 18 хиляди притежатели на билети, които са били достатъчно големи късметлии да си осигурят места чрез световната лотария.

 

 

Чети и: Берлинското шоу на Linkin Park за празниците

 

 

Филмът Celebration Day направи своята световна премиера от Omniverse Vision на 1 500 екрана в над 40 територии включително и в България през месец октомври. Сега и зрителите пред малкия екран в страната могат да се насладят на грандиозния концерт в първия ден на новата 2013 година.

 

 

Celebration Day на Led Zeppelin е на музикалния пазар от Орфей Мюзик, изключителен лицензиант на Warner Music International.

 

 

Xаресайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Шоу