Деси Тенекеджиева събра Богомил и Дивна

 

Вълшебният си коледен концерт с филхармония

 

 

След големия успех на първият коледен концерт на Деси Тенекеджиева във Варна, звездата и екипът й представиха музикалния си спектакъл в Русе, на сцената на една от най-красивите оперни зали в страната. Вълшебен и магичен коледен спектакъл, в който и най-малкият детайл подхранваше преживяването на големите празници, това отличаваше „Деси Тенекеджиева и приятели” от традиционните коледни концерти.

 

 

 

Русенската Филхармония беше водена с вещина и вдъхновение от забележителния Страцимир Павлов – диригент, пианист, автор на оригинални оркестрации и музикален продуцент на коледния концерт. В първата част на спектакъла Деси представи част от песните от музикалния си албум ”Crazy Butterfly”. Специален гост беше 16 годишният Богомил – голямото откритие на X Factor. Той изпя хитовете „Stay” и „Спри” и разтуптя сърцата на цялата женска аудитория в залата,след което замести Миро белестящо в дует с Деси в поп хита „Когато всичко свърши”. По-късно харизматичната актриса и младият поп идол изпълниха коледната класика „White Christmas“ и шедьовъра на Джон Ленън- „Imagine“.

 

 

 

 

Директорът и диригент на Русенската Филхармония Найден Тодоров заложи на приказния коледен концерт, който да постави финал на една много успешна и богата година за русенските музиканти. Деси Тенекеджиева въвлече публиката с тънък артистичен усет в магията на Коледните и Новогодишни празници, когато всеки прави по своему равносметка от изминатия житейски път. В специалния Christmas Band, освен маестро Страцимир Павлов, участваха още Валери Ценков (ударни), Нейко Бодуров (тромпет) и Борис Казаков (контрабас). Внушителен брой артисти докоснаха с таланта си многобройните зрители – повече от 30 хористи, 40 класически и джаз музиканти и 10 танцьори и малки ангелчета от Фрийдъм Денс студио. Удивителна беше енергията и артистичните внушения, които всички те предадоха на отзивчивата русенска публика.

 

 

Чети и: Клас отново на сцена след пауза от 19 години

 

 

Сценографията на младата Огняна Серафимова беше изискана, стилна и топла. Прозорецът-мултимедия се преобразяваше в приказна снежна нощ, спомени от миналото, обичани лица, оставили диря в личните спомени на участниците и зрителите на коледния спектакъл.

 

 

Xаресайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Шоу