Бунтарката Bebe ще пее в София

 

Първият концерт на испанката в нашата страна е на 14 февруари

 

 

На Св.Валентин в Sofia Live Club популярната испанска латино поп певица и актриса Bebe, прочула се с хита си “Malo”, ще изнесе първия си концерт в България по покана на OFF ON Entertainment.

 

 

 

Пълна с енергия, ексцентрична и оригинална, Bebe пристига  в България, за да представи пред българските си фенове изцяло различния си, трети по ред албум - "Un pokito de rocanrol (A little bit of rock ´n´roll)".

 

 

За разлика от първите й два албума, в този преобладава рок-енд-ролът, примесен с агресията на пънка и изпълнен с много енергия. Самата тя го определя като по-див и с много чувство за хумор.

 

 

 

 

Записан в Париж и продуциран от един от най-влиятелните френски продуценти, Рено Летанг, който стои зад артисти като Manu Chao, Sergent Garcia, Claude Nougaro, Jane Birkin, Feist и The Silencers.

 

 

Bebe е испанска певица и композитор, активист и бунтар от Валенсия, Испания. Прочува се с хита си “Malo” от дебютния й албум "Pafuera telarañas (Out With The Cobwebs)", който се бори срещу насилието над жени.

 

 

 

 

През 2004 г. Bebe печели първата си награда Ondas за пробив и има 5 номинации за Латиноамериканските "Грами" награди. Същата година е отличена четири пъти на церемонията Premios de la Música (най-значимите музикални национални награди на Испания) за: Най-добър поп албум, Нов автор, Нов изпълнител, Най-добър видео клип – “Malo”.

 

 

През 2006 г., когато е на върха на славата, Bebe съобщава, че прекъсва музикалната си кариера, за да се отдаде на киното. През 2007 г. BEBE печели кино наградата Goya за Най-добра песен към филм за "Tiempo pequeño" (Small Time) от "La educación de las hadas" (Fairies’ Education).

 

 

Чети и: Деси Тенекеджиева събра Богомил и Дивна

 

 

Две години по-късно Bebe се завръща с албума си "У" (And). Той се изкачва на върха на класациите, става платинен, номиниран е за Латиноамериканските "Грами" награди и за най-добър световен албум на 2009 г.

 

 

В началото на 2012 г. Bebe пуска хита “K.I.E.R.E.M.E”, който е пилотен сингъл към новия й, трети студиен албум - "Un pokito de rocanrol" (A little bit of rock ´n´roll).

 

 

Xаресайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Шоу