Kитарите на Джеймс Хетфийлд оживяват в столичен клуб

 

HammerHead имат китари и озвучителна техника на Metallica

 

 

Китарите на вокала и китариста на Metallica ще оживеят в колоните на 16 януари пред публиката на Rock IT.

 

 

Инструментите ще запеят в ръцете на най-добрата трибют банда на Metallica у нас, известна като HammerHead (BG). Нашите музиканти поръчали същите модели китари, с които свирят Джеймс Хетфийлд и Кърк Хамет, директно от фирмата производител.

 

 

Резултатът не закъснява – без да звучи като метъл светотатство, изпълненията на хитове, като One и ...And Justice For All, са доста близо до оригиналите. Това мнение е подпечатано от признанието на фенове. Освен с китарите, момчетата от HammerHead (BG) са се сдобили и с доста елементи от озвучителна техника на Metallica, за да се доближат максимално до саунда.

 

 

Така че в сряда вечер можем да затворим очи пред сцената на Rock IT и да си представим, че Хетфийлд ни свири на една ръка разстояние.

 

 

Чети и: Default и OverGame с общ концерт

 

 

HammerHead (BG) е група, за която без скрупули може да се каже – в кръвта им тече Metallica. Момчетата са признати за най-сполучливите родни имитатори на американските метъли, дори от най-ревнивите – българския фен клуб на Metallica. Името на българската банда е намигване към обложката на албума Kill ‘Em All, а вдъхновение за създаване на групата е именно музиката на Metallica.

 

 

Xаресайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Шоу