Lilly Of The West забиват в Ирландия

 

Концертите ще са между 17 и 20 януари

 

 

Единствената кънтри група в България Lilly Of The West заминава на турне в Ирландия по специална покана от големия ежегоден фестивал Shannonside Winter music festival. Една от най-успешните банди в Европа в този музикален жанр с вокал Лили Друмева, ще обиколи страната на детелините за периода от 17 до 20 януари 2013 година. Членовете на българската кънтри формация ще отседнат в замъка „Бунрати” и ще посетят околностите на град Лимрик, регион Клер в Ирландия.

 

 

Програмата на ирландския зимен фестивал ще включва повече от 80 събития, акустични концерти на групи от Европа и САЩ, в стиловете: ирландски фолк, кънтри, блуграс, рокабили, блус, кейджън, джаз и суинг. Lilly Of The West ще имат по два концерта на ден, както и участия по ирландското радио и телевизия.

 

 

Чети и: Kитарите на Джеймс Хетфийлд оживяват в столичен клуб

 

 

В покровителстваната от Свети Патрик държавата, Лили Друмева (вокал, китара, цигулка), Свобода Боздуганова (контрабас), Ясен Василев (китара), Михаил Шишков (банджо, Добро китара, хармоника и пиано), Люси Стойнев (цигулка, акустична китара, вокал) и Павлин Малинов (ударни и перкусии) ще представят нов репертоар, който включва ирландски инструментали за цигулка (jigs & reels), кaкто и известни ирландски балади (Red is the rose, Sally gardens). Групата има и чисто нови авторски песни, които ще представи за първи път на живо.

 

 

За феновете в България, следващият концерт на Lilly Of The West е в „Студио 5” на 25 януари (петък), от 19:00 часа.

 

 

Xаресайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Шоу