Accept забиват в Каварна ден преди Deep Purple

 

Немската рок група ще бъде хедлайнер на първия ден от фестивала

 

 

Тази година няма да бъде изключение, а ще продължи традицията на Kavarna Rock с присъствието на големи звезди, звучене на рокаджийски хитове и най-вече емблематичното шоу, което фестивалът предлага. На сцената на 02 юни ще се качат  Deep Purple, за да изсвирят не само любимите парчета, но и да направят реверанс към българската публика като представят за първи път в Европа именно пред тях новия си албум. Освен динозаврите в рока, на феновете предстоят срещи и с други музикални величия - едно от тях е популярната група Accept, която ще видим на 01 юни.

 

 

Бандата с немски поизход започва своята история през 1968-а, когато  Udo Dirkschneider и  Michael Wagener сформират група с името Band X, която в последствие се превръща в Accept. Преминавайки през много промени и спорадични прояви, групата стартира своите сериозни изяви едва през 1976, когато е поканена на участие в един от известните немски фестивали - Rock am Rhein.

 

 

Първият албум носи името на групата. След издаването съставът се променя – китаристът Gerhard Wahl и барабаниста Frank Friedrich са сменени от  Stefan Kaufmann и  Jörg Fischer. Следва вторият албум I'm a Rebel, който излиза през 1980г. с едноименно парче, писано за  AC/DC, което предизвиква фурор. През 83-а правят нов албум и се присъединяват към турнето на  Judas Priest, а през 85-а пускат Metal Heart, продуциран от  Dieter Dierks, който е продуцент на Scorpions. Повратна точка за групата е отделянето на вокалиста, който решава да се отдаде на соло кариера.

 

 

Чети и: Carl Cox ще взриви "Арена Армеец"

 

 

Паралелно с работата над Animal house, групата започва да търси нов вокал. След няколко опита е избран американецът David Reece, с който се появява и Eat The Heat. През 1990г. излиза записания още през 85-а Staying a Life, който има за цел да отпразнува кариерата на бандата. След няколко години екс-членовете на Accept решават да се обединят и записват Objection Overruled, който бележи страхотен успех в Америка и Европа. Между 1997 и 2005г. всеки от групата се занимава със собствен проект, докато през 2005 Accept отново не се събира в първоначалния си вариант - Hoffmann, Baltes, Dirkschneider, Frank und Schwarzmann. След четиринайсет години  на бял свят се повява дългоочакваният нов албум на групата - Blood of the Nations (2010). Миналата година излезе  Stalingrad, който е последното творение на Accept.

 

 

Accept не са за първи път на рок фестивал в България. През 2005 те пяха в Каварна, а сега отново се връщат за да изпълнят и парчета от последните няколко години. След страхотен творчески подем, се очаква групата да предаде от заряда си и на българската публика.

 

 


Xаресайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Шоу