Огнено Фламенко в спектакъла "Puntal"

 

Давид Перес в София Лайв Клуб

 

 

В началото на месец март в София ще гостува един от най-експресивните фламенко танцьори и хореографи на съвременната сцена - Давид Перес. Артистът идва директно от Андалусия, за да представи своето изкуство на българската публика. Давид Перес ще посети София за трети път, за да проведе едноседмични курсове по фламенко танц, но сега за първи път ще има въможност да покаже свой спектакъл на наша сцена.

 

 

“Puntal”(“Опорна точка”) е едни спектакъл, роден от естествената творческа потребност  и от най-дълбоките кътчета на артистичната душа на танцьора Давид Перес. Без излишна преднамереност и драматургия, талантливият танцьор разчита на изразни средства и чувства, които се считат за стабилна вътрешна опора на артиста въобще. Спектакълът се ражда от емоцията, която извира от недрата на фламенко изкуството - именно от онази негова чувствителност, която го отличава от останалите.

 

 

От неговото а и б.

 

От неговите експресивни средства.

 

От неговите движения.

 

От неговата тъга.

 

От неговите жестове.

 

Чрез трите опорни точки на фламенкото - пеене, китара и танц

 

Трите опопрни точки, които са есенцията на танца на Давид Перес.

 

 

Гласът, чрез който вибрират сетивата му. Китарата, която вдъхва живот в тялото му и танцът - неговият език, чрез който свободно и в пълнота разкрива истинския си потенциал. И го показва така, както той може. Диво, неподправено, нежно, красиво.

 

 

 

 

Спектакълът “Puntal”  е един класически прочит на фламенкото, с почит към традицията и  представяне на най-представителните песенни и ритмически форми. С него на сцената ще бъдат китаристът Мигел Перес и певицата Инмакулада Риверо. София Лайв Клуб, 9 март, 20:30 ч

 

 

Чети и: "Когато има защо…" в нов аранжимент

 

 

Xаресайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Шоу